základní část, 31. kolo
24.03.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 0:2

Dundee United předvádí v poslední době fantastické výkony a díky tomu si vytvořilo slušný náskok na šesté Hearts. V tuto chvíli se zdá být největším konkurentem St. Johnstone, které má stejně bodů. Ovšem do konce zbývá ještě sedm kol a osmibodové manko na duo Motherrwell - Rangers nemusí být se současnou formou nesmazatelné. Hibs naopak stále bojují o holé přežití a modlí se, aby už sezóna úspěšně skončila.

Hibernian zažilo chvilkový vzestup ve 28. a 29. kole, ovšem nyní dvakrát po sobě nevstřelilo branku a navíc prohrálo shodně 0:2. S konkurenčním Dundee United sice drželo krok více jak hodinu hry, jenže pak hosté nakonec udeřili a za dalších sedm minut výsledek pojistili. Hibs tak na jedenácté pozici mají náskok tří bodů na Dunfermline a desátá příčka je vzdálena dokonce na osm korálků, zřejmě tak bude bojovat o přežití do posledního kola.

V prvním poločase si největší šanci domácích vytvořil Leigh Griffiths, který byl u přední tyče na poslední chvíli odzbrojen po skvělém zákroku slovenského gólmana Dušana Perniše. Na druhé straně selhal v bezprostřední blízkosti kapitán Jon Daly, jehož hlavičku perfektně zlikvidoval gólman Graham Stack. Druhé dějství už bylo jasně v režii hostů a do první akce se dostal Johnny Russell, jehož rána mířila jen o několik centimetrů vedle tyče.

Dundee se však konečně dočkalo v 66. minutě, kdy právě skóroval Russell. Po střele Johna Rankina vyrazil Stack balón přímo na jeho nohu a Rusell už měl jednoduchou práci. V 73. minutě zvýšil stav Gary Mackay-Steven, který naprosto geniální tečí nedal Stackovi žádnou šanci V závěru si domácí sice vytvořili tlak a snažili se s nepříznivým stavem něco udělat, jenže bylo pozdě a Dundee zkušeně výsledek už pohlídalo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele