základní část, 9. kolo
24.09.2011 16:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 3:3

Divácky atraktivní utkání, nakonec mohou být alespoň částečně spokojeni oba tábory. Hibs se totiž díky remíze 3:3 s Dundee United odpoutali od posledního Inverness na rozdíl jednoho bodu, Dundee United konečně dosáhlo na dvouciferný počet korálků. Hibs se díky získanému bodu dostali na desáté místo tabulky a o skóre přeskočili Aberdeen. Svěřenci kouče Petera Houstona se dostali na 7. místo tabulky před St. Johnstone.

K výhře však hosté neměli daleko. Domácí se sice brzy dostali do vedení, když dokázali v polovině úvodního dějství skórovat, avšak krátce po půl hodině hry hosté obrátili stav zápasu. Hibs totiž klasicky přicházejí o nadějné náskoky, navíc v polovině druhého poločasu přidalo Dundee třetí branku a zvýšilo náskok na 3:1 ve svůj prospěch. Ovšem v rozmezí 72. - 74. minuty dokázali Hibs dát dvě branky a vyrovnat tak na konečných 3:3.

Z té úvodní se radoval ve 22. minutě Garry O'Connor, když David Wotherspoon prostrčil balón do vápna a O'Connor pohotovou ranou obstřelil brankáře Dušana Perniše. Avšak neuběhlo ani šest minut a okamžitě bylo srovnáno. Na levé straně se totiž uvolnil Danny Swanson a prudce vypálil, gólman Graham Stack vyrazil pouze k dorážejícímu Jonu Dalymu a ten s přehledem ze tří metrů uklidil balón do sítě.

O pět minut později po přihrávce Johna Rankina obrátil stav utkání střelou z dvanácti metrů Swanson. Po přestávce pokračovalo Dundee v tlaku a v 68. minutě se dočkalo zvýšení stavu. Po chybě obrany Hibs se po centru Paula Dixona dostal na zadní tyči k hlavičkovému pokusu Daly a jeho nekompromisní zakončení znamenalo jeho druhou branku v zápase a také dvoubrankové vedení pro Dundee United.

Avšak za necelé čtyři minuty si centr Issiah Osborneho sklepl do vlastní sítě nešťastně Scott Robertson, o dvě minuty později po pasu O'Connora vypálil z dobrých osmnácti metrů Junior Agogo a kroucenou ranou dokázal pokořit gólmana Perniše. V příštím kole bude chtít Dundee naplno bodovat na vlastním stánku Tannadice se silným Motherwellem, Hibs se budou chtít opoutat ode dna po utkání v Rangers, což se příliš předpokládat nedá.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele