základní část, 27. kolo
19.02.2012 16:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:5

Fotbalisté Celticu mají šest kol před koncem soutěže už sedmnáctibodový náskok na Jezdce z Rangers a vypadá to, že o mistrovskou trofej těžko přijdou. Hosté se nenechali uchlácholit pohodlným náskokem po desetibodovém odečtu soupeře a nyní na Easter Road předvedli úchvatný výkon. Zvítězili s naprostým přehledem v poměru 5:0 a soupeři nedali žádnou šanci. Hibernian zůstává na předposlední pozici tabulky o skóre před Dunfermlinem.

O dvě branky se postaral tradiční střelec Gary Hooper, který se letos trefil do sítě soupeřů už osmnáctkrát. Jednou brankou ho doplnil druhý nejlepší střelec s třinácti trefami Anthony Stokes, sedmý gól si připsal Korejec Ki a trefil se též obránce Charlie Mulgrew. Celtic vsítil dvě branky v úvodní dvacetiminutovce, svůj náskok definitivně pojistil sedm minut po pauze, když se skóroval též dvakrát. Domácí se trápili především v koncovce.

Svěřenci Neila Lennona šli do vedení zásluhou Stokese po necelé čtvrthodině hry. Ten si totiž naběhl na krásný načechraný pas Mulgrewa a prudkou hlavičkou nedal gólmanovi Grahamu Stackovi žádnou šanci. O šest minut později navýšil skóre utkání Hooper, který využil krásné přihrávky Stokese za obranu a střelou z dvanácti metrů Stacka s přehledem pokořil. Do přestávky ale začali tlačit i Hibs a vypracovali si nadějné možnosti.

Do těch největších se dostali Lewis Stephenson, David Wotherspoon a Isaiah Osbourne, jenže branka z toho nebyla. Dvě minuty po pauze předvedl svou techniku Mulgrew, jehož přímý volný kop z dvaceti metrů skončil přímo v horním růžku Stackovy branky. O pět minut později přidal čtvrtý gól Hooper, který se v utkání trefil podruhé. Ten si naběhl na přihrávku Stokese a ve vápně napálil balón přímo nad rameno Stacka - 0:4.

Hibs se poté snažili zoufale útočit, dávali si však i pozor na zadní dvířka. Nicméně v 77. minutě neuhlídali Kiho, který krásnou ranou od břevna ze třinácti metrů pečetil výsledek. Tím tak Celtic vyhrál už popatnácté v řadě a příště se pokusí sérii rozšířit v domácím duelu s Motherwellem, Hibs by si rádi napravili reputaci na půdě Kilmarnocku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele