základní část, 1. kolo
24.07.2011 13:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:2

Fotbalisté Celticu svůj úvodní duel v SPL zvládli a dostali se na druhé místo tabulky. Hned od začátku tak odskočili svému největšímu rivalovi z Rangers v boji o titul na rozdíl dvou bodů. Na Easter Road zaznamenali poměrně hladké vítězství, když se dostali do vedení už po necelé čtvrthodině hry a pojistku přidali krátce po hodině hry. Do listiny střelců se zapsal druhý nejlepší střelec Celticu v loňské sezóně Antony Stokes a i korejský záložník Ki Sung-Yong.

Domácí měli v úvodní desetiminutovce mírný tlak a tlačili na svého soupeře, ovšem po obrovské chybě gólmana Grahama Stacka od 14. minuty pohrávali. Přímý volný kop Krise Commonse totiž vypadl Stackovi z rukavic a osamocený Stokes neměl problém zakončit. O minutu později se třepetala domácí síť znovu, ovšem sudí kvůli ofsajdu branku Marku Wilsonovi neuznali. Nicméně opakované televizní záběry ukázaly, že se o ofsajd nejednalo.

Domácí zahrozili po spolupráci dvou noviců Garryho O'Connora s Ivanem Sproulem, nicméně jejich souhry nedokázal využít nabíhající David Wotherspoon. Po přestávce zahrozil v úvodu aktivní Sproule, vyrovnávací trefa z toho však nebyla. Ba naopak v 63. minutě se na opačné straně dokázal prosadit dvaadvacetiletý Korejec Ki Sung-Yong. I u druhé branky byl Stokes který našel Yonga nádherným pětadvacetimetrovým pasem a zakončení těžké nebylo - 0:2.

Poté se v dresu Hibs snažil s výsledkem opět něco udělat Sproule, avšak jeho centr mezi tři tyče O'Connor umístit nedokázal. Celtic měl o něco později velkou možnost zvýšit na konečných 3:0, když Sproule ve vápně fauloval Emilia Izaguirreho a rozhodčí Brkneš odpískal pokutový kop. K němu se postavil Gary Hooper a tentokráte gólman Stack ukázal svou kvalitu. Vystihl směr a penaltu zkušenému šutérovi chytil.

V závěru ale Stack vyrobil ještě jednu hrubku, tu ovšem Ki Sung-Yeung nedokázal potrestat a proto se stav zápasu už nezměnil. V příštím kole budou hrát zelenobílí poprvé v Celtic Parku a přivítají nováčka z Dunfermline, což by neměl být až zase tak těžký oříšek. Hibs si budou chtít napravit reputaci v Inverness, které také nezačalo zrovna nejlépe a proto se čeká vyrovnaný souboj.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hibernian FC 0 : 2 Celtic FC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To uz jake slabe muzstvo ma Celtic, niekedy to malo svoju kvalitu, ale dnes, to je strasna slabota, ti by s auz natrapili aj s poprednymi muzstvami Ceska a Slovenska...

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic od prvního zápasu sezóny 2011/2012 odskakuje bodově Rangers ....

Škoda Hibernian, chtělo to aspoň bod ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele