základní část, 23. kolo
14.01.2012 16:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 5:2

Celkem sedm branek bylo k vidění na Tynecastle stadium, domácí Hearts tu rozstříleli St. Mirren 5:2 a posunuli se už na třetí místo! Hrdinou utkání se stal český záložník Rudolf Skácel, jenž vsítil populární hattrick. Utkání se přitom vyvíjelo zcela ve prospěch hostí, ti nedokázali zabránit debaklu ani v početní převaze.

Zápas začal pro Hearts tím nejlepším zpsůobem, hned v úvodní minutě je totiž poslal dovedení Marius Zaliukas. Domácí velmi rychle rozehrávali rohový kop, Black našel na malém vápně úplně volného Zaliukase, který se nemýlil. Jenže ve dvanácté minutě bylo všechno jinak, autor úvodní trefy Zaliukas si v šestnáctce doslova zahrál na brankáře a byl za to zcela jasně vyloučen, mimo to také přišel druhý trest v podobě pokutového kopu. Paul McGowan nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal na 1:1. V tu chvíli byl jednoznačně na koni hostující St. Mirren.

Další sprcha pro domácí Srdce přišla o šest minut později, Steven Thompson hlavičkou překonal Kella a St. Mirren vedl na Tynecastle 2:1. V tuto chvíli by si asi jen málokdo vsadil na jasnou výhru Hearts. Vše se pro domácí začalo obracet k lepšímu ještě v průběhu prvního poločasu. Po půlhodině hry totiž vyrovnal Rudolf Skácel, povedenou střelou překonal Samsona. Poločas tedy skončil remízou, avšak hosté stále hráli v početní převaze, navíc výsledek se měl po přestávce od základu změnit.

V 64. minutě totiž vrátil vedení Hearts svojí druhou brankou v zápase Rudolf Skácel. Hamill dlouhým outem našel Suttona, který ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Skácela, jenž mířil do černého - 3:2 pro Heart of Midlothian. Za dalších pět minut dokonal Rudolf Skácel populární hattrick! Black vybojoval míč, následně jej přihrál Skácelovy, který potřetí v zápase překonal Samsona -4:2. Otřesení fanoušci St.Mirren jakoby nevěřili co se na hřišti stalo. Jejich miláčci i v početní převaze nedokázali Hearts udržet na úzdě a nakonec prohráli 5:2, protože v nastaveném čase zakončil utkání pátou brankou do sítě St.Mirrenu John Sutton. Zblízka zakončil přihrávku Blacka. Hearts se díky výhře posunuli už na třetí místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bruchy

Ruda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele