základní část, 8. kolo
17.09.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 2:0

Fotbalisté Hearts dokázali v domácím prostředí zdolat protivníka ze St.Mirrenu a díky tomu se vyhoupli na čtvrté místo tabulky s dvanácti body na kontě, nepovedený začátek sezóny je tak zřejmě zažehnán. Srdce si tak na konto připsali svou třetí výhru v sezóně a určitě chtějí opět myslet na poháry, třetí Motherwell má totiž po překvapivé prohře už jen bodový náskok. St.Mirren klesl na deváté místo s devíti body.

Situace v tabulce je v tuto chvíli velice vyrovnaná a Saints si letos zatím vedou poměrně dobře - dvě prohry z osmi utkáních nejsou na celek, který by měl bojovat o záchranu, až zase tak špatnou vizitkou. Nicméně domácí v podstatě sami branku ze hry nevsítili. Tu první dali z penalty na konci úvodního poločasu, druhou si hosté vstřelili sami dvacet minut před závěrečným hvizdem. Až do konce prvního poločasu se hrálo velice vyrovnaně.

Saints nedokázali vyhrát potřetí v řadě a určitě v příštím utkání budou chtít potrápit Kilmarnock, který však patří na aspiranty do horní poloviny tabulky. Úvodní dějství na šance bohaté nebylo. První vážnější možnost měl Steven Thomson, nicméně domácí gólman Jamie MacDonald jeho ránu z pětadvaceti metrů zlikvidoval. Na druhé straně rána Stephena Elliotta lízla břevno, pokus Mehdiho Taouila z 20. metrů vyrazil gólman Craig Samson nad břevno.

Hosté měli velkou možnost dostat se do vedení ve 33. minutě, jenže hlavičkující Illias Haddad z šesti metrů branku o pár decimetrů minul. A právě Haddad na druhé straně zařídil Hearts penaltu. V pokutovém území totiž fauloval forvarda Srdcí Mariuse Zaliukase a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Jamie Hamill a bez problémů ho proměnil. Do druhého dějství vstoupili hosté aktivně, nicméně postupem času byl znatelný úpadek hry.

Definitivně rozhodnuto o výsledku utkání bylo v 70. minutě, kdy si po kombinaci Ryana Stevensona se Stevenem Elliotem srazil balón do vlastní sítě Lee Mair. Hosté sice v závěru zápasu měli náznaky šancí a snažili se alespoň zdramatizovat utkání, jenže to se jim nepovedlo, a tak v příštím kole budou mít šanci na reparát právě s Kilmarnockem. Hearts jedou na půdu St. Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele