o titul, 37. kolo
06.05.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Johnstone FC 2:0

Fotbalisté Hearts sice už nemohou dosáhnout na čtvrté místo Dundee United a přinejlepším skončí pátí, ovšem této pozici se po domácí výhře nad St. Johnstone výrazně přiblížili. I díky první brance Rudolfa Skácela zvítězili nakonec 2:0 a svého nedělního protivníka v tabulce přeskočili o dva body. Na Dundee ztrácejí nedostižné čtyři. Na závěr se utkání s Celticem a tem se bodový zisk čekat nedá, ovšem výhra Saints nad Rangers také ne.

St. Johnstone tak v dosavadních čtyřech utkáních v nadstavbě nezískalo ani bod a v tabulce kleslo ze čtvrté na šestou pozici. V tuto chvíli to s nadějemi na pohárovou Evropu nevypadá příliš růžově, ovšem alespoň částečně se to může změnit v duelu s Rangers a Saints mohou poskočit na vytouženou pátou pozici. Domácí byli od začátku mnohem lepším týmem a snadno se dostávali do vápna soupeře.

V úvodní dvacetiminutovce si Srdce vytvořili několik solidních příležitostí, ovšem z branky se radovali až ve 21. minutě. Český záložník Rudolf Skácel si naběhl po zpětné přihrávce Ryana McGowana do vápna a prostřelil vše před sebou. V SPL tak vsítil letos svou jedenáctou trefu v sezóně, celkově dokonce čtrnáctou. Suverénně proto vévodí tabulkám klubových střelců, druzí v pořadí Hamill a Webster skórovali v sezóně jen čtyřikrát.

Hosté si poté vytvořili některé příležitosti a brankář Mark Ridgers se musel několikrát vytáhnout. Za zmínku stojí zákrok po ráně Calluma Davidsona z hranice vápna, jeho střelu Ridgers vyškrábl konečky prstů nad břevno. Následně se ve stoprocentní příležitosti ocitl Cillian Sheridan, jenže v zakončení zazmatkoval a pálil vedle. Snahu hostů na vyrovnání utnul po necelé hodině hry Andy Webster, který číhal na zadní tyči a zblízka dorážel, v samém závěru navíc mohl zvýšit obránce Marius Zaliukas, trefil ale jen tyč.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele