základní část, 17. kolo
03.12.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Johnstone FC 1:2

Fotbalisté Hearts nedokázali navázat na poslední výhru a doma podlehli St. Johnstone v přímém souboji o čtvrtou pozici 1:2. Celý zmar edinburgského celku podtrhuje neproměněná penalta, kdyby Jamie Hamill dal, utkání by se zcela určitě vyvinulo jinak.

Zápas nezačal pro domácí vůbec dobře, neboť už po třech minutách prohrávali 0:1. Andy Webster našel hlavou uvnitř pokutového území Liama Craiga a ten delikátním způsobem vstřelil úvodní branku zápasu. Bohužel už v jedenáctéminutě přišlo střídání, domácím se zranil Frazer Wright a jeho místo zaujal David McCracken. Každopádně hosté byli aktivnější i v následujících minutách. Pokus Haber musela likvidovat Marián Kello. Domácí se dostávali do zápasu pomalu, velké starosti způsobil přímý kop Templetona a krátce po změně stran zakončení Elliotta. Tomu scházelo k vyrovnání opravdu málo.

V 64. minutě přišel nejspíše klíčový okamžik celého utkání. McCracken fauloval ve vápně Suttona a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Jamie Hamill, jenže na brankáře Enckelmana si nepřišel! Neproměněná penalta se na domácích hodně podepsala.

Stejnou možnost penalty měli i hosté, a sice po zákroku Jonssona na Murrayho Davidsona. Dave Mackay narozdíl od Hamilla penaltu proměnil a zajistil svému týmu už dvoubrankové vedení. V této chvíli už to měli Hearts hodně složité, do konce zbývalo jedenáct minut a náskok hostí byl dvoubrankový. Přesto se v závěru konalo drama. V 86. minutě snížil na rozdíl jediné branky Mehdi Taouil, když se prosadil dobrou střelou z pětadvaceti metrů. Hearts následně vrhli všechny síly do útoku, avšak vyrovnat se jim nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele