základní část, 20. kolo
24.12.2011 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Motherwell FC 2:0

Třetí pozice Motherwellu není po porážce 0:2 v Hearts již tak neotřesitelná, jako bývala. Protože i St. Johnstone zvítězil v Dunfermline, na čtvrté a páté místo mají The Steelmen náskok už jen pěti, respektive šesti bodů. O jejich pokoření se na Tynecastle Stadium postarali již v prvním dějství Black s Elliottem.

Hosté se museli obejít bez potrestaného Steva Jenningse, ale možná že ani s jeho pomocí by zřejmě Motherwell nepředvedl o nic lepší výkon. Svěřenci kouče Stuarta McCalla zkrátka neměli svůj den a v Hearts jim vůbec nic nevyšlo. Domácí naopak hráli ve velké pohodě a zaslouženě si dokráčeli pro tři body.

Motherwell přitom zahrozil jako první, jenže Higdonův dobrý pokus lapil slovenský brankář Kello. Na druhé straně naopak Randolph musel zasahovat proti střele Templetona, kterou ještě nešťastně tečoval jeho spoluhráč Hutchinson. V 18. minutě již Hearts načali účet. Templetonovu ránu ještě zablokoval Hateley, dorážející Black však síť již rozvlnil.

Od té chvíle byli domácí jasně lepším týmem, McCallovo mužstvo bylo především směrem dopředu naprosto marné. Templeton z dálky ještě přestřelil, ve 28. minutě však Elliott zužitkoval právě pěkný centr Templetona a Randolph musel lovit míč ze své branky podruhé. Před obrátkou ovšem Motherwell ještě přece jenom zabral.

Daleyho centr dokonce trefil tyčku, nicméně ani z dalších šancí se zkrátka hosté neprosadili. Druhá půle patřila už pouze Hearts. Aktivní Templeton, který v 62. minutě vystřídal, jelikož se spekuluje, že z Edinburghu odejde jinam, nejprve Randolpha neohrozil. V 71. minutě zase musel ze hřiště odejít kvůli poraněnému kotníku Hamill.

Střídající Barr následně trošku zatopil svému týmu, jelikož fauloval a dal možnost Motherwellu zahrozit ze standardky. Hateley ji přitom nezahrál vůbec špatně, byť po střele nakonec nemusel Kello vůbec skákat, jelikož letěla mimo. Závěrečných deset minut bylo jasně v režii Hearts, největší příležitost měl špatně mířící Taouil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele