základní část, 13. kolo
29.10.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Kilmarnock FC 0:1

Hearts doma překvapivě nestačili na Kilmarnock a po jediné brance Deana Shielse z pokutového kopu prohráli 0:1. Utkání ale velmi výrazně ovlivnila červená karta, kterou uviděl už po čtvrthodině hry domácí Ian Black a přísná penalta, kterou proměnil Shiels.

Domácí měli lepší začátek, nebezpečný volný přímý kop z třiceti metrů předvedl Grainer. Neuspěl ani hlavičkující útočník Stevenson a na druhé straně střílel těsně vedle pozdější hříšník Black. A právě klíčový okamžik celého utkání nastal v 16. minutě, úplně zbytečně na polovině Kilmarnocku fauloval Black Shielse a sudí Muir mu rovnou ukázal červenou kartu. Domácí tak byli nuceni hrát po celý zápas o deseti mužích, přesto soupeře přehrávali. Skácel a Stevenson mířili vedle a zanedlouho se domácí dožadovali pokutového kopu. Pursehouse zahrál uvnitř pokutového území rukou, ale sudí byl tentokrát benevolentní.

Domácí pokračovali v aktivitě. Kombinace Skácela se Stevensonem nevyšla a sám český fotbalista si za chvíli vylámal zuby na brankáři Jaakkolovi. Finský brankář svůj tým hodně držel a byl klíčovou postavou zápasu.

Jediná branka zápasu padla až po změně stran, přesněji v 55. minutě a to kontroverzním způsobem. Heffernan narazil do protihráče a rozhodčí to posoudil jako faul. Darovanou penaltu proměnil Shiels a Killies vedli.

Domácí se i přes další ránu nevzdávali. Hodně aktivní byli Skácel a Hamill. Druhý jmenovaný nejprve hlavičkoval vedle a za chvíli z přímého kopu pořádně prověřil Jaakkolu. Hosté už v závěru těsný výsledek uhájili.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele