základní část, 6. kolo
28.08.2011 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 2:0

Heart of Midlothian zvítězili v prvním letošním Edinburgh derby nad Hibernianem 2:0 a před reprezentační přestávkou si připisují tři body. Domácí se vedení ujali ve 39. minutě gólem Ryana Stevensona a v 69. minutě pojistil výhru Hearts hlavičkou Andy Webster.

Derby začalo na obou stranách aktivní hrou, brzy byl ale za faul na Dannyho Graingera potrestán žlutou kartou Ivan Sproule. Stevenson si krátce poté musel hodně oddechnout, když rozhodčí neodpískal po jeho ruce v pokutovém území penaltu. Po centru Sproulea se ke střele dostal Garry O'Connor, ale bránu netrefil. Po Sprouleově nejistém odkopu se na druhé straně zmocnil míče Driver, ale Stack jeho střelu lehce lapil. Hearts ale tlak udrželi a po spolupráci s Hamillem je dostal do vedení Stevenson.

Hibs se pokusili o odpověď, Matt Thornhill dostal přihrávku od O'Connora, vyhnul se obránci, ale jeho střela proletěla těsně kolem brány. Hned po přestávce musel gólman Stack zasahovat proti pokusu Stephena Elliotta, větší šance však přišla o něco později. Elliottova střela se odrazila od tyče a vypadalo to, že Driver míč dorazí do brány, Stack však fantasticky zakročil a míč vytáhl nad bránu. S volným kopem O'Connora si poté nadvakrát poradil Kello, ale Hearts byli nadále lepší a Stack zasahoval proti Hamillově střele, který měl spíše hledat lépe postavené spoluhráče.

Manažer Hibs po hodině hry poslal na hřiště Griffithse a Sodjeho, první jmenovaný však hned uviděl žlutou kartu za faul na Hamilla. Druhý gól Hearts přišel z rohového kopu, se kterým si Stack neporadil a míč pouze odrazil, Hamill ho však vrátil před bránu, kde ho hlavičkující Webster poslal do brány. Sodje balón už za brankovou čárou sice ještě odkopl, ale Eggert Jonsson ho dorazil do brány a společně s Websterem se radoval z gólu. Opakovaný záběr ukázal, že míč byl za čárou už po hlavičce Webstera. Na konci utkání se ještě srazili Kello se Sodjem a gólmana Hearts musel nahradit Jamie MacDonald, který už pouze chytil střelu Griffithse.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele