základní část, 10. kolo
02.10.2011 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 2:0

Celtic nezvládá boj na několika frontách a už v úvodu sezony si minimálně hodně výrazně komplikuje boj o titul. Další ztrátu si připsal včera po porážce na hřišti Heart of Midlothian, po níž je s jedním zápasem k dobru třetí s desetibodovým mankem na Rangers...

V Edinburghu se přitom vůbec nemuselo hrát, přes noc město včetně hřiště zkrápěl silný déšť a o osudu utkání muselo být rozhodnuto až v neděli dopoledne.

První šanci měl už ve čtvrté minutě Stevenson, ten hlavičkoval po centru Blacka a Forster se musel poprvé v zápase činit. O několik minut později už byl bezmocný, po střele Zaliukase ho ovšem zachránila tyč.

Celtic se do zápasu dostával hodně pomalu, hra na podmáčeném terénu mu dělala velké problémy a poprvé se připomněl až po dvaceti minutách. Hlavou špatně odvrátil míč Rainger, čehož využil Forrest a centrem do vápna našel Banguru - jeho hlavičce chyběla razance a MacDonald tak neměl moc práce s vyražením na roh. Po něm zakončoval Commons a domácí brankář musel znovu do akce.

Na druhé straně předvedl fantastický zákrok Forster, když zneškodnil trestný kop Hamilla, jeho kolega MacDonald se zase vyznamenal po střele Commonse.

Úvod druhé půle patřil hostím, první branku však dali hráči Hearts. V 58. minutě poslal vysoký míč do vápna Hamill, po přistrčení Templetona vystřelil Skácel a bylo to 1:0.

Od této chvíle se Celtiku začaly bortit jeho plány na tříbodový zisk a ještě horší to bylo o sedm minut později - Commons přišel o míč, což "napravil" zákrokem na Mrowiece, po kterém dostal přímo červenou kartu.

Celtic v oslabení naskládal zbraně a MacDonald musel likvidovat pokus Marka Wilsona. Definitivní rozhodnutí pak přišlo v 81. minutě, Templeton se dostal k dlouhému pasu za obranu a připravil šanci pro Stevensona, jenž nezaváhal - 2:0.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele