základní část, 31. kolo
24.03.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dunfermline Athletic - St. Mirren FC 1:1

Fotbalisté Dunfermlinu nezvládli sobotní utkání podle svých představ, a i když se přiblížili jedenáctému Hibs na rozdíl tři bodů, tak jeden korálek v domácím prostředí se St. Mirrenem je opravdu málo. Domácí sice konečně po třech utkáních v řadě bodovali, jenže na výhru čekají dokonce devět zápasů po sobě. Saints si naopak pojistili devátou příčku a vypadá to, že po loňském boji o holé přežití je čeká klidný závěr sezóny.

Hosté se sedm minut před přestávkou dostali do vedení a vypadalo to, že nyní zavřou vrátka a budou bránit. Jenže Dunfermline vlétl do druhého poločasu jako uragán a během necelé minuty srovnal na konečných 1:1. Dunfermline tak nedokázal před vlastními fanoušky zvítězit ani v pošestnácté a letos se jeho příznivci ještě tří bodů nedočkali a možná ani nedočkají. Dunfermlinu nepomohlo ani kouzlo nového trenéra Jima Jefferiese.

Po celý průběh zápasu byly k vidění šance na obou stranách, ovšem remíza je nakonec právem zasloužená. V úvodním dějství diváci příliš krásy sledovat nemohli a hosté zabrali až v závěrečné čtvrthodině. Nakonec se v 38. minutě dočkali kýžené trefy. Po rohovém kopu Garyho Tealeho se na přední tyči objevil Steven Thompson a hlavou zamířil do sítě, odkop obránce Garyho Masona byl proveden až za brankovou čarou.

Nicméně domácí po přestávce ožili a věděli, že se musejí tlačit do útoku. Úvod druhého dějství pro ně začal pohádkově, když po krásné kombinaci zakončoval do prázdné branky Joe Cardle. Ten byl následně naprosto k nezastavení a byl u každé akci domácích, ovšem všechny situace vyřešil jistý gólman Craig Samson a po hodině hry proti němu uspěl i v tváří tvář. Za hosty spálil největší šanci druhé půl McGowan, který v nastaveném čase pálil těsně vedle.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele