základní část, 1. kolo
25.07.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - St. Mirren FC 0:0

Dunfermline se do Premier League vrátil bezbrankovou remízou se St. Mirrenem, za kterou mají prsty hlavně bezchybní brankáři obou celků. Dunfermline a St. Mirren si tak po prvním ligovém zápase připisují do tabulky po bodu.

Po čtyřech letech se Dunfermline vrátil do SPL, což si nenechalo ujít pět tisíc fanoušků. Po pomalejším začátku hry se začal prosazovat St. Mirren a blízko gólu byli McGregor s Van Zantenem, bývalý kapitán Saints John Potter však rozhodujícím blokem zamezil míči v cestě do sítě. Nejblíže vedoucí brance byl nakonec Nigel Hasselbaink, jehož střela těsně minula bránu. V 38. minutě se konečně ukázali i domácí, když volný kop zahrál bezchybně Hardie, gólman Samson však famózním zákrokem vyrazil míč.

Krátce na to však přišel pro domácí příznivce šok, když John Potter údajně fauloval v pokutovém území Thompsona, jenž šel sám penaltu zahrát. Po jeho krátkém rozběhu a špatně umístěné střele vystihl Gallacher směr a pokutový kop chytil. Po přestávce to byla stejná písnička, St. Mirren měl převahu, ale gól nepřicházel. V 51. minutě měl Teale šanci zajistit St. Mirrenu tři body, ale jeho střela mířila mimo bránu. V 67. minutě po dalším faulu Pottera zahrával volný kop Thompson, ale ani tentokrát se gólově neprosadil.

Třináct minut před koncem utkání dostal domácí fanoušky ze sedaček Hardie, kdy jeho další volný kop trefil postranní síť. Na druhé straně se ke střele dostal Hasselbaink, ale Gallacher znovu zakročil. Na konci utkání měl Dunfermline více ze hry, větší příležitost si však domácí nevypracovali a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele