základní část, 29. kolo
03.03.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Motherwell FC 0:2

Fotbalisté Motherwellu potvrdili roli favorita a díky trefám Higdona a Ojamaay se radují ze tří bodů, které si odvezli z půdy posledního celku Dunfermlinu. Ten si za posledních osm kol připsal na své konto jen dvě remízy a na jedenáctou nesestupovou příčku ztrácí nyní čtyři body. Hosté se naopak dotáhli na druhé Rangers, které nečekaně padli doma s Hearts, už jen na rozdíl tří bodů.

Domácí nevstoupili do první půle vůbec špatně, již ve 2. minutě otestoval připravenost gólmana Randolpha útočník Buchanan. Na druhé straně chtěl odpovědět Ojamaa, jenže pouze přestřelil, poté obránce Keddie musel zablokovat střelu Murphyho. Velkou možnost měl také Hardie, fantasticky ho ale zlikvidoval Randolph.

Blízko brance byl rovněž Graham, jenž ve 22. minutě trefil tyčku. Asi po půlhodině hry zase v koncovce ztroskotal hostující Higdon. Balón se po ose Hateley - Murphy dostal k němu do malého vápna, kde byl úplně sám, jenže z vyložené pozice napálil jen stojícího gólmana Smitha. I druhá půle byla hodně vyrovnaná. S tím rozdílem, že branky padaly do sítě domácích.

Dunfermline soupeře opravdu dost zlobil. Měl k dispozici několik rohových kopů, ale žádný z nich neproměnil. Byla to pro něj škoda, protože Motherwell se na druhé straně ujal vedení prakticky z ničeho nic. Ojamaa v 64. minutě poslal zprava přízemní centr do vápna, který u bližší tyčky za záda Smitha usměrnil přesný Higdon.

O šest minut později přitom domácí fandové smutnili ještě víc. Střídající Humphrey až příliš snadno pronikl do obrany, následně míč předal Ojamaaovi, jehož pumelici z blízkosti už Smith nezastavil. Ve zbývajícím čase se již Dunfermline na nějaký zvrat nezmohl. Motherwell si vítězství v pohodě pohlídal a stále může živit naději na zisk druhého místa zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele