základní část, 6. kolo
27.08.2011 16:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Motherwell FC 2:4

Fotbalisté Motherwellu potvrdili dobrý vstup do soutěže a nepříjemná porážka od Rangers je v hlavách borců z Fir Parku zapomenuta. Motherwell se díky tomu dostal do čela soutěže, po šesti kolech má na kontě třináct bodů a určitě tak výrazně útočí na evropské poháry. Naopak Dunfermline začíná mít menší problémy a nováčkovi možná začíná ztrácet úvodní euforii. Na soupeře vyrukoval s ofenzivní taktikou, nicméně protivníka přestřílet nedokázal.

Domácí klesli na páté místo v tabulce, i tak ovšem stále mají slušně nakročeno k záchraně, což je rozhodně hlavní úkol. Motherwell vstoupil do duelu jako uragán a už po jedenácti minutách hry se dostal do vedení. Druhou branku přidal v polovině úvodního dějství a tu třetí deset minut po poločase. Domácí sice zdramatizovali klání dvěma trefami v závěrečné dvacetiminutovce, nicméně hosté pojistili výsledek v nastaveném čase.

Úvodní gól zaznamenala největší střelecké hvězda hostů Michael Higdon, jenž také v závěru přidal pojišťovací trefu. V úvodu hostům vyšel protiútok dva na jednoho, Higdon společně s Keith Lasleyem předvedli krásnou kombinaci zakončenou kroucenou střelou z osmnácti metrů - 0:1. Za čtvrt hodiny potěšil hostující fanoušky Jamie Murphy, jenž přesně zakončil svou skvělou individuální akci a ještě více srazil domácí na kolena.

Po krásném centru Garyho Masona na pravou stranu předvedl Murphy dvacetimetrové sólo, obešel Alexe Keddieho a přesně uklidil balón na bližší tyč Paula Gallachera - 0:2. Deset minut po pauze bylo definitivně rozhodnuto. Po chybě obrany nováčka převzal balón Chris Humprey, dostal se až do vápna a následně vypálil prudce levačkou na vzdálenější tyč. Ovšem v 69. minutě dal domácím naději Joe Cardie.

Po třicetimetrovém pasu Davida Grahama do vápna nabídl Darren Rndolph zpětnou přihrávku Cardlemu a ten se nemýlil. Pět minut před závěrečným hvizdem přiblížil Dunfemline na rozdíl jediné branky stejný hráč svou druhou trefou v duelu po spolupráci s Randolphem a Stephenem Craiganem. Jenže domácí už vyrovnat nestihli, naopak otevřeli okénka v obraně. Toho využil po přihrávkách Humphreyho a Nickyho Lawa aktivní Higdon ranou zblízka - 2:4.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele