o udržení, 38. kolo
12.05.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Kilmarnock FC 1:2

Fotbalisté Dunfermline zakončí sezonu na posledním místě a porážkou. V zápase proti Kilmarnocku ale byli nesmírně blízko vítězství. Ještě čtyři minuty před koncem vedli, jenže Killies pak vstřelili dvě slepené branky a vyhráli 2:1.

Hostující Kilmarnock si v počáteční fázi utkání vytvořil solidní tlak ale žádnou větší příležitost, natož pak aby vstřelil branku. To dalo domácím naději a ve 20. minutě zamířil do černého Paul Willis, když dorazil do branky střelu McDouglase - 1:0 pro Dunfermline. Domácí tým chtěl moc zvítězit a rozloučit se s nejvyšší soutěží důstojně, jenže to mu nakonec nebylo přáno. Výsledek 1:0 nemusel vydržet dlouho, aktivní Buchanan měl další dobrou příležitost na vstřelení branky, jenže zadák O’Leary jeho pokus zablokoval. První vážnější šanci měl Kilmarnock až před koncem prvního poločasu, a to i přes zmiňovaný tlak v úvodu utkání. Kellyho šanci ale golman Fernandez pohodlně lapil.

Po změně stran měl Kilmarnock několik velice dobrých příležitostí a jeho tlak neustále sílil. Fernandez zastavil střelu Grose a James Fowler pro změnu vůbec netrefil. Po centru Shielse zase hlavičkoval Barbour ale vyrovnání se hosté dočkali až v samotném závěru.

Čtyři minuty před koncem prolomil domácí defenzívu v čele s brankářem Fernandezem Kelly. Na jeho krásnou střelu z dvaceti metrů neměl Fernandez nárok. Dunfermline už už se viděl s vítězstvím v kapsem, když musel polknout tuto hořkou pilulku. Navíc v zápase to nebylo jediné příkoří. Hned za dvě minuty přetáhl výsledek na stranu Kilmarnocku Jude Winchester! Killies obrali Dunfermline o všechny body na poslední chvíli a sezonu zakončují na sedmém místě. Na opačném pólu je právě Dunfermline, jenž se s nejvyšší soutěží rozloučil.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele