základní část, 18. kolo
07.02.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Kilmarnock FC 1:1

Fotbalisté Dunfermlinu získali v dohrávce s Kimarnockem velice cenný bod a nyní se bodově dotáhli na jedenácté Hibs. Ti sice mají zápas k dobru, ovšem rozhodně šance na záchranu ještě žije. Pro Kilmarnock je tento výsledek trochu ztráta, nicméně na sedmé pozici ztrácí pouze bod na šestý Aberdeen a rozhodně ještě není nic ztraceno. Hosté šli přitom po necelé polovině úvodního dějství do vedení, domácí celek však minutu před přestávkou srovnal.

Utkání ve velice mrazivém počasí probíhalo bez větších problémů, sudí za celý duel musel udělit pouze dvě žluté karty. Po úvodní nezajímavé desetiminutovce se poprvé ukázal Andy Kirk, který byl jediným výrazným nebezpečím pro obranu soupeře a ještě k tomu vstřelil vyrovnávací trefu. Nejprve po necelé čtvrthodině hry pálil těsně vedle branky Camerona Bella. Jenže poté hned z první příležitosti skórovali Killie.

Ve 21. minutě po krásné přihrávce Racchiho na jeden dotek utekl všem James Fowler, měl čas se ze středu vápna rozhlédnout a střelou po zemi k tyči otevřel gólový účet zápasu. Ihned na to mohl navýšit Dean Shiels, jenže gólman Ian Turner v tváří tvář hostujícímu útočníkovi uspěl. V poslední desetiminutovce přitlačili na pilu domácí a nakonec se dočkali kýžené vyrovnávací trefy.

Ještě předtím předvedl Bell fantastický zákrok proti střele Paul Burnse z dobrých pětadvaceti metrů, jenže na pokus Kirka ze 44. minuty už neměl. David Graham se osamostatnil na pravé straně a poslal na hranici vápna přihrávku Kirkovi, který bez větších potíží ranou po zemi uklidil balón k levé tyči. Po přestávce mohl hostům vrátit vedení po necelé hodině hry Paul Heffernan, jenže byl vytlačen do velkého úhlu a branku nakonec přestřelil.

V dalším průběhu se hrál spíše opatrný fotbal a oba celky nechtěly hlavně inkasovat. Za zmínku stojí pouze přímý volný kop Garyho Haye deset minut před závěrečným hvizdem, Turner ale konečky prstů hezky vyrazil kolem tyčky. V příštím kole Dunfermline přivítá Rangers a šance na bodový úspěch je malá, Kilmarnock se v Rugby Parku utká s Hearts a též nebude lehké získat alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele