základní část, 23. kolo
14.01.2012 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Hibernian FC 2:3

Fotbalisté Hibernian udělali velice důležitý krok k záchraně a na půdě Dunfermline zvítězili poměrem 3:2. Lehký souboj to ale nebyl, hosté o výhru museli bojovat do poslední minuty. Nicméně utkání se pro ně nevyvíjelo dobře, když už po čtvrthodině prohrávali. Avšak v utkání nakonec otočili, a i když se Dunfermlinu ještě podařilo srovnat, druhá branka Leigha Griffitha přisoudila výhru nakonec hostům.

Hibs si tak na předposledním místě vytvořili čtyřbodový náskok, Dunfermline ztrácí na desáté Inverness už sedm bodů. A na nováčka soutěže tak rozhodně nečeká lehká úloha. Bude se muset hodně snažit, aby po roce opět nespadl o patro níže. Přitom už po necelé čtvrthodině hry poslal domácí do vedení Andy Kirk, jenže po půlhodině hry bylo zásluhou Griffithse srovnáno. A přesně čtvrthodiny před koncem zápasu otočil stav Garry O'Connor.

Osm minut před závěrečným hvizdem sice vyrovnával Liam Buchanan, jenže neuplynula ani celá minuta a Griffiths skóroval podruhé v zápase, vsítil tak rozdílovou trefu. Krik se trefil ve 14. minutě, když proběhl ve vápně přes statickou obranu soupeře a po centru Joe Cardleho hlavou ze šesti metrů usměrnil balón za gólmana Marka Browna. V pohledném utkání se ale na další branku nečekalo dlouho, ve 33. minutě vyrovnával Griffiths.

Po dlouhém balónu do vápna přizvedl míč hlavou na zadní tyč Stephens a pro hrdinu utkání to už byla snadná práce. Ve velice ofenzivním klání si diváci na další trefy museli počkat až do závěrečné čtvrthodiny. Hostující příznivce rozjásal O'Connor, který v 75. minutě po kombinaci Griffithse se Sproulem tvrdě vypálil do horní poloviny branky - 1:2- V 82. minutě se zdálo že nováčkovi soutěže vyšlo perfektně střídání.

Střídající Buchanan se totiž na trávník dostal až v 71. minutě a po jedenácti strávených minutách na hřišti vyrovnal. Po přímém volném kopu Cardleho nemohl zblízka minout. Neuběhlo ani třicet sekund a diváci viděli pátou a poslední branku zápasu, určitě z ní příliš nadšení být nemohli. Griffiths totiž využil nedorozumění obrany a uvolnil se na levé straně, všimnul si vyběhnutého brankáře Turnera a pod jeho tělo poslal tvrdý direkt - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele