základní část, 8. kolo
17.09.2011 13:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Hibernian FC 2:2

Už 2:0 vedl Hibernian nad Dunfermline, jenže výsledek nedokázal udržet a nakonec se oba týmy rozešly smírně 2:2. V tabulce se výsledek projevil následovně, Hibernian je nadále na sestupové pozici, Dunfermline je šestý.

Zápas nabídl hned od začátku spousty šancí a pořádné drama. Už ve čtvrté minutě propadl míč ke Sproulemu, ten se nerozpakoval a napálil míč do břevna! O pár minut později vyslal obránce domácích Thompson do tutovky Andyho Kirka, jenže ani on nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Za chvíli byl v čísté gólovce sám Thompson a rozvlnil sít, naštěstí pro hostu jenom tu boční. Ve 27. minutě měli domácí asi největší šanci dosavadního odehraného času, Cardle rozehrál rohový kop, obrana Hibernianu minula míč a Thompson z voleje nechal fantastickym zákokem vyniknout brankáře Grahama Stacka. Domácí pokračovali v útoku, jenže nebyli schopni vstřelit první branku.

To se nakonec povedl trochu nečekaně hostům, O’Connor přihrál Ivanu Sproulemu a právě Severní Ir poprvé v zápase rozvlnil síť - 0:1 pro Hibernian. Ještě do poločasu měl Sproule na kopačce druhý gól, ale nakonec se záhraval pouze rohový kop.

Po změně stran šance obou týmu pokračovaly a v 51. minutě hosté zdvojnásobili své vedení. Garry O'Connor prostřelil Gallachera a bylo to 0:2. S Dunfermline to vypadalo zle, ale ne dlouho. Domácí okamžitě vstřelili kontaktní branku, Ryan Thompson se uvnitř pokutového území Hibernianu zorientoval dobře a překonal hostujícího brankáře 1:2.

Za chvíli se dokonce domácí dožadovali pokutového kopu a to poté co se skácel k zemi po souboji s Towellem Cardle. Rozhodčí však do píšťalky nefoukl a utkání pokračovalo za stavu 1:2 pro Hibernian.

V 63. minutě se skóre naposledy v zápase změnilo,během závaru v pokutovém uzemí si vstřelil nešťastného vlastence Paul Hanlon - 2:2! Začalo se de facto od znova a oba týmy nakonec mohly vyhrát. V 78. minutě minul hlavou Barrowman a další šance spálila i druhá strana. Utkání nakonec vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele