základní část, 33. kolo
07.04.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Heart of Midlothian 1:2

Hearts of Midlothian se zase o něco více přiblížili čtvrtému místu a tudíž pohárové Evropě. Hosté totiž vyhráli na půdě slabého Dunfermline 2:1, když o všem podstatném rozhodl začátek druhého poločasu.

První poločas patřil domácím. Ti ale ze své převahy nedokázali nic vytěžit a krátce po změně stran za to zaplatili úvodním gólem. Do první příležitosti se dostal Kirk ale centr McCanna nedokázal usměrnit přesně mezi tři tyče. Jefferiesovi hoši pokračovali v presingu, po rohovém rohu měl smůlu v zakončení znovu Kirk. Hearts se uklidnili až po třiceti minutách hry a konečně začali také předvádět fotbal. Na sklonku prvního poločasu spálili hosté asi největší příležitost zápasu. McCann sklepl hlavou míč pro brankáře Chrise Smithe ale jeho přihrávka byla příliš krátká. Toho využil Glen, obešel Smithe ale nedokázal dostat míč do sítě!

Krátce po změně stran si hosté vše vynahradili. Přihrávka Robinsona se dostala až ke Skácelovi, ten vypálil a golman Smith musel vyrazit na rohový kop. Z něho následně Hearts udeřili, míč se snesl až ke Glenovi a ten zajistil Hearts vedení -1:0. Za další tři minuty bylo vedení Hearts už dvojnásobné. Barr vyhrál vzdušný souboj s protihráče načež překonal i Smithe a bylo to 2:0 pro Hearts.

Hearts pokračovali v náporu. Dvoubrankové vedení jim dodalo spousty sebevědomí a energie, a nebýt golmana Smithe, byl by rozdílmezi oběma soupeři už třígólový. Takhle mělo Dunfermline stále možnost utkání zdramatizovat a nakonec se mu to skutečně podařilo. Pět minut před koncem si srazil míč po Cardleho zakončení stoper Zaliukas, ale s výsledkem 2:1 už se do konce zápasu nic nestalo. Hearts si odvážějí z Dunfermline plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / mirrorfootball.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

Budu věřit, že Ruda Skácelu nebo Beattie dají nějakej gool 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele