základní část, 22. kolo
02.01.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Celtic FC 0:3

Celtic Glasgow potvrdil stabilní formu z poslední doby a opět zvítězil, na půdě nováčka z Dunfermline neměl žádné výraznější problémy. Svěřenci kouče Neila Lennona proto zvítězili v SPL již podesáté v řadě a stále drží dvoubodový náskok na čele skotské nejvyšší soutěže o dva body před Jezdci z Rangers. Dunfermline naopak nezvítězil šestkrát po sobě a vybojoval pouze jeden bod, k tomu ve druhém utkání za sebou nevstřelil ani jednu branku.

Na svůj dobrý výkon z poloviny listopadu nenavázal, na půdě Celticu totiž prohrál pouze o branku poměrem 1:2. Nyní je tak stále poslední se čtrnácti korálky na kontě. Svou devátou ligovou branku tohoto ročníku vsítil Anthony Stokes. Ten poslal Celtic do vedení a dotáhl se na rozdíl dvou gólů na nejlepšího střelce týmu Garyho Hoopera. Třetí gól v sezóně přidal Charlie Mulgrew, druhou trefu nadějný keňský fotbalista Victor Wanyama.

Domácí tradičně vstoupili do utkání velice aktivně a po rohovém kopu Mulgrewa nakonec ve skrumáži nikdo balón do sítě nedotlačil. Poté ze střední vzdálenosti netrefil branku Samaras, ovšem v 18. minutě se napřáhl těsně za hranicí pokutového území Stokes a našel přímo horní pravý roh domácí branky. Až do konce úvodního dějství zlobil hlavně Wanyama, který nejprve nadvakrát pálil z voleje, nicméně gólman Chris Smith brilantně odvrátil na roh.

Dunfermline po dalších šancích Samarase a Stokese hrozil pouze ránou Martina Hardieho, jenže ta šla o nějaký kousek vedle levé tyče branky Frasera Forstera. Pět minut před přestávkou bylo o vítězi rozhodnuto. Po přímém volném kopu Mulgrewa se na zadní tyči ocitl Wanyama a z voleje rozvlnil síť. Sám Mulgrew po přestávce stanovil konečný výsledek utkání 3:0 ve prospěch Celticu, když se trefil v 69. minutě.

Tentokráte to jeden z nejaktivnějších mužů na hřišti zkusil z přímého volného kopu přímo na branku a přehodil nakonec Smithe, který se marně konečky prstů natahoval po balónu. Celtic hrozil i ke konci zápasu, dobrou šancí například promarnil střídající Ki-Sung-Yeung. Celtic změří v příštím kole síly doma s Dundee a vzhledem k formě soupeře je určitě favoritem, na Dunfermline čeká jeden z nejdůležitějších duelů sezóny. Doma přivítá Hibernian, které je jedenácté a má pouze o bod více, výhra by tak nováčka mohla výrazně povzbudit.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra Celtic o vic nez gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele