o udržení, 35. kolo
28.04.2012 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Aberdeen FC 3:0

Tak se to fotbalistům Dunfermlinu konečně povedlo a opět je tu šance na záchranu! Výhra sice možná přichází pozdě, ovšem ještě zbývají do konce SPL tři kola a rozhodně tak není nic ztraceno. V domácím prostředí před vlastními fanoušky vyhráli domácí poprvé v této sezóně, tedy až v 35. kole! Nicméně tentokráte si tři body opravdu zasloužili a po přesvědčivém vítězství 3:0 stáhli náskok jedenáctého Hibernian na tři body, ten má ale ještě zápas k dobru.

Aberdeen naopak po prvním vítězství ve skupině o udržení ztratil cenné body a na osmé pozici se mu vzdálil Kilmarnock na čtyři body, což také nebude lehké ve zbývajících pěti kolech stáhnout. Po bezbrankovém prvním poločase začaly padat branky až v tom druhém a hrdinou utkání se stal Andy Kirk, který skóroval dokonce dvakrát. O první velice důležitou branku se ale postaral Joe Cardle, který v 56. minutě dostal domácí na koně.

Domácí šli za vítězstvím od začátku zápasu a hned v úvodu měli výhodu přímého volného kopu, ovšem po střele Paddyho Boylea skvěle zasáhl gólman Jamie Langfield. Ihned na to se dral do šance Martin Hardie, ovšem v tváří tvář proti němu uspěl opět brankář Dons. Za hosty hrozil hlavně Scott Vernon a Fraser Fyvie, ovšem v úvodním dějství stála za zmínku pouze hlavička Russella Andersona těsně nad. Druhá půle už byla jasně v režii domácích.

Nejprve po deseti minutách hry ve druhém poločase vytáhl ze svého repertoáru parádní střelu Cardle, který z levého rohu vápna napálil míč přímo do vzdálenějšího horního růžku. Za dvanáct minut ho napodobil Kirk, který po přímém volném kopu Cardleho usměrnil míč do branky za bezmocného Langfielda. Dunfermline pojistil výhru necelou čtvrthodinu před koncem, když Kirk využil velké hrubky Fyvieho a zavěsil podél bezmocného Langfielda.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele