základní část, 16. kolo
26.11.2011 16:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Aberdeen FC 3:3

Souboj o záchranu měl naprosto nečekaný průběh a oba soupeři se rozhodli, že se pokusí jít ofenzivní cestou. Nakonec přestřelku nikdo nevyhrál a na spodku tabulky se proto nic nezměnilo. Aberdeen zůstává na předposlední pozici se třinácti korálky na kontě, alespoň se však odpoutal od posledního Inverness. Dunfermline je nadále desátý se ziskem čtrnácti bodů, určitě si však přál v domácím prostředí získat všechny korálky.

Přitom v jednu chvíli se zdálo, že Dons se na odpor nezmůžou. Hosté sice dali domácím gól do šatny v poslední minutě úvodního dějství, nicméně Dunfermline to nezlomilo. Ten během osmi minut otočil výsledek a v 69. minutě dokonce vedl už 3:1. Jenže ani svěřenci kouče Craiga Browna to nezabalili a v závěrečné desetiminutovce dramaticky vyrovnali, v 88. minutě se to povedlo Joshu Magennisovi.

Po nezáživném úvodním dějství přišel pro domácí šok ve druhé nastavené minutě prvního poločasu, kdy po rohovém kopu Roba Milsoma si naběhl na zadní tyč Andrew Consodine a hlavou otevřel skóre zápasu. Avšak devět minut po přestávce bylo srovnáno, když po rohovém kopu Paula Willise hlavičkoval Alex Keddie. Gólman David Gonzalez sice balón vyrazil, jenže pouze k dorážejícímu Andrew Barrowmanovi.

V 62. minutě po přihrávce Youla Maweneho mířil přesně pravačkou do dolního rohu David Graham a o sedm minut později po pokusu Paddyho Boyleho usměrnil balón do sítě na jeden dotek Liam Buchanan. Domácí si zřejmě mysleli, že už mají vítězství v kapse, to se ale mýlili.

V 81. minutě si totiž rohový kop Milsoma srazil hlavou do vlastní stě Alex Keddie a dvě minuty před závěrečným hvizdem stanovil výsledek 3:3 Josh Magennis, když po narážečce Garyho Masona prudkou přízemní střelou nedál gólmanovi Paulu Gallacherovi žádnou šanci.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele