základní část, 10. kolo
01.10.2011 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 1:3

Fotbalisté Motherwellu konečně po dvou letech vezou z půdy Dundee United všechny body a díky pohodlnému vítězství 3:1 se dostali na druhé místo tabulky za vedoucí Rangers. Domácí naopak potvrdili malátnou formu před svými fanoušky a připsali si již třetí porážku. Dundee ani nepodržel gólman Perniš, který na konci druhé půle pustil zbytečný gól.

Zprvu zahrozil domácí Daly, svou první střelu poslal jen nad břevno a druhý pokus mu lapil motherwellský gólman Randolph. Motherwell však po čtvrthodině hry otevřel skóre utkání. Law s Humphreyem roztáhli hru do šířky, Hateley pak nacentroval na Lasleyho, který v pohodě překonal brankáře Perniše.

Od té doby hosté kontrolovali hru a vlastně neměli žádný problém průběžné vedení udržet. A z několika dalších možností ho mohli i navýšit. Lawův nebezpečný dalekonosný pokus skončil těsně vedle, Humphreyho střela byla zablokována. Na druhé straně Valle hlavičkoval jen do ramene Randolpha.

V první minutě nastavení domácí prohrávali již o dvě branky. Higdonovu přízemní střelu by jinak chytil i starší žák okresního přeboru, avšak Slovák Perniš zkrátka neměl svůj den a míč se po jeho hrubici dostal za brankovou čáru. United se snažili po přestávce s výsledkem něco udělat, ale marně.

Dostat soupeře pod nějaký větší tlak byl pro ně nadlidský úkol. A když v 64. minutě Kenneth fauloval ve vápně Lawa, za což rozhodčí McLean nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Higdon, bylo rozhodnuto. V 77. minutě se Dundee dočkalo alespoň čestného gólu, střelu Watsona totiž Randolph vyrazil jen před Dalyho, jenž doklepnul balón do sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele