základní část, 25. kolo
21.02.2012 20:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Kilmarnock FC 4:0

Fotbalistům Kilmarnocku nepomohl v úterní dohrávce ani brilantní výkon o víkendu proti Jezdcům z Rangers a z Tannadice si odváží debakl 0:4, se kterým rozhodně nepočítali. Dundee United se díky tomuto úspěchu posunulo do nejlepší šestky a a má dvoubodový náskok právě před Kilmarnockem, navíc ještě může útočit i na čtvrté místo zajišťující pohárové umístění. Killie na sedmém místě ale určitě ještě nemusejí házet flintu do žita.

O každou branku domácích se postaral někdo jiný a obdivuhodné je, že domácí poprvé skórovali až deset minut po přestávce. Během čtvrthodiny zasadili úder hned třikrát a rozebrali obranu Killie dopodrobna. Hosté hráli téměř hodinu hry vyrovnanou partii s domácím výběrem, jenže právě kolaps v závěrečné půlhodině zapříčinil tak vysoký rozdíl ve skóre, který nakonec je pro ně krutý.

Utkání ale hodně ovlivnilo vyloučení Liama Kellyho, který musel v 55. minutě zatáhnout za záchranou brzdu a poslal k zemi Gary Mackay-Stevena. Sudí odpískal pokutový kop a ukázal hostujícímu hráči červenou kartu. Penaltu s přehledem proměnil Jona Daly a o dvě minuty později definitivně domácí uklidnil Paul Dixon. Po jeho střele z velké dálky měl gólman Cameron Bell míč zachytit, jenže ten mu proletěl kolem ramene a skončil v síti.

Dundee si poté vytvářelo i další šance a třetí zásah přidalo přesně dvacet minut před koncem zápasu. Na hranici vápna se uvolnil John Rankin, který naprosto přesnou ránou zamířil do pravého horního rohu. V dalším průběhu se zápas spíše dohrával, jenže na konečných 4:0 ještě stihl upravit Scott Robertson. V protiútoku se Stuartem Armstrongem vyšachoval Bella a zakončoval do odkryté branky, Dundee po přestávce předvedlo vskutku úchvatný výkon.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele