základní část, 29. kolo
05.03.2012 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Inverness Caledonian 3:0

Fotbalisté Dundee United se díky vítězství v dohrávce dostali zpátky na čtvrté místo tabulky o skóre před St. Johnstone a čtyři kola před koncem mají téměř jistou nejlepší šestku. V tuto chvíli totiž disponují sedmibodovým náskokem na sedmý Aberdeen a dvě výhry mu dají jistotu nejhůře šestého místa. St. Johnstone má sice stále ještě jednu dohrávku právě s Inverness k dobru, i tak je ale hra o pohárovou Evropu velice otevřená.

Inverness naopak pokračují v sérii bez vítězství, ta se v SPL natáhla již na číslo pět a celkově Caledonian včetně poháru nevyhráli dokonce šestkrát v řadě. I tak ale mají svěřenci Terryho Butchera k dispozici středeční dohrávku koncem března se St. Johnstone a osmibodový náskok na poslední Dunfermline je zatím dostačující. Hosté už sice téměř s jistotou nemohou myslet na nejlepší šestku, na kterou nyní ztrácejí hrozivých dvanáct bodů.

Mírně se naopak přiblížili Hibs, kteří ztrácejí čtyři body a určitě by se tak Thistle hodil každý získaný bodík navíc. Dundee mohlo jít do vedení hned v úvodu zápasu, kdy po rohovém kopu a nepovedené střele Gavina Gunninga trefil skákavou ranou pravou tyčku Scott Robertson. Nicméně přesně po čtvrthodině hry se už přeci jen měnil průběžný stav. O nádhernou trefu se totiž postaral John Rankin.

Po centru Richieho Forana vyboxoval Ryan Esson jen těsně za vápno a tam se z dvaadvaceti metrů do míče opřel právě Rankin, který vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu. Hosté se sice poté snažili vyrovnat, ovšem sedm minut po přestávce utnul jejich snahu Robertson. Po přímém volném kopu Willa Flooda nadzvedl míč Jon Daly a hlavička domácího hráče do protipohybu Essona již byla snadná.

Dundee od této chvíle kontrolovalo průběh hry a nakonec se dočkalo i třetí trefy v 78. minutě. Johnny Russell se rozeběhl z dobrých pětatřiceti metrů, proklouzl přes dvojici protivníků a chytrou střelou po zemi do dolního levého rohu uzavřel gólový účet zápasu. V jediném sobotním utkání v předehrávce vyzve Caledonian konkurenční Kilmarnock, Dundee United se utká za necelých čtrnáct dní v pikantním souboji s Jezdci z Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele