základní část, 20. kolo
24.12.2011 14:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 3:1

Kontakt s týmy hrající o Evropskou ligu udrželi fotbalisté Dundee United, kteří porazili předposlední Hibernian 3:1. Naopak hosté se nadále trápí a poslední nejsou jen díky lepšímu skóre. Dundee to ale nemělo jednoduché, ve druhém poločase totiž muselo otáčet nepříznivý výsledek.

Hibernian začal překvapivě lépe a ve 23. minutě šel do vedení! Hosté sehráli parádní akci, kdy si ve vzduchu na jeden dotek vyměnili míč a zakončující Griffiths poslal Hibernian do vedení - 0:1. Dundee mohlo o pár minut vyrovnat, ale celá akce byla zakončena nepřesnou střelou. Posléze přišel jeden z klíčových okamžiků celkého utkání, Griffiths měl na hlavičce druhý gól, ale Dušan Perniš skvělým zákrokem udržel jen jednobrankovou ztrátu. Otázkou je, jak by utkání dopadlo, kdyby Griffiths svojí šanci proměnil.

Nuže nestalo se tak, Dundee prohrávalo po prvním poločase jen o jednu branku a po změně stran se mu podařilo tuto ztrátu vymazat. Stejně jako byla první branka krásná na pohled, byla i ta druhá v podání domácích. United doslova rozebrali obranu Hibernianu do posledního šroubku, Russell obešel i brankáře a vyrovnal na 1:1.

Domácí favorit se s případnou dělbou bodů nechtěl spokojit, přidal tedy na tempu a výsledkem byla branka ze 76. minuty. Přesný centr do pokutového území zasáhl hlavou Daly a brankář Graham Stack byl naprosto bez šance - 2:1. Dvě minuty před koncem pečetil výsledek ve prospěch Dundee znovu Daly. Ten z mírného úhlu postupoval sám na Stacka, střelou na vzdálenější tyč ho překonal a pečetil vítězství Dundee United na Hibernianem v poměru 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele