o titul, 35. kolo
28.04.2012 13:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Heart of Midlothian 2:2

Dundee United doma nedokázalo porazit Hearts a po remíze 2:2 se odmítlo alespoň na okamžik posunout na třetí příčku zaručující Ligu mistrů. Hearts se na dělbu bodů pořádně nadřeli, porážku odvracel sedm minut před koncem Novikovas. Prosadil se i český záložník Rudolf Skácel.

První šanci si ve 26. minutě vypracovali domácí, jmenovitě Dixon, který pálil z velké vzdálenosti těsně mimo branku. O dalších šest minut později už se domácí prosadili a opět to bylo po ráně z velké vzdálenosti. Z dobrých pětatřiceti metrů napřáhl Willo Flood a gólman MacDonald se natahoval marně - 1:0 pro Dundee United. Ovšem vedení domácím příliš dlouho nevydrželo, za tři minuty totiž McGowan nacentroval na hlavu Skácela a český záložník trefil cíl - 1:1.

Štěstí z dálky zkoušeli i hosté. Velmi nebezpečnou střelu vyprodukoval Barr, ale k další změně skóre prozatím nedošlo. V nastaveném čase prvního poločasu pak odmítl vedení Santana, když prováhal vhodný okamžik k zakončení. Santana nakonec trefil spoluhráče, čímž celou akci zhatil.

Dobrý fotbal se hrál i po změně stran. Grainger krásně obstřelil zeď a Perniš byl nucen předvést těžký zákrok. Z následného rohového kopu minul Žaliukas a o pár minut později zneškodnil šanci Skácela Perniš. Hearts později na toto neproměňování doplatili. V 65. minutě prošla Floodova přihrávka až k Mackay-Stevenovi a ten přiblížil Dundee United vítězství v zápase - 2:1.

Hearts si v zápase určitě zasloužili bodovat a fotbalový bůh k nim byl nakonec spravedlivý. Arvidas Novikovas sedm minut před koncem vypálil levačkou přesně do šibenice a nádhernou brankou srovnal stav na 2:2. Minutu před koncem mohl znovu vrátit vedení Dundee Rankin, ale jeho rána ve skrumáži šla vedle. Domácí tedy nakonec remizovali s Heart of Midlothian 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele