o titul, 37. kolo
06.05.2012 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 1:0

Fotbalisté Dundee United dokázali v domácím prostředí na stánku Tannadice překvapivě zdolat favorizovaný Celtic a ten tak po pěti duelech v SPL poprvé prohrál. Dundee si díky tomu zajistilo jistotu čtvrtého místa v SPL a v příští sezóně tak bude hrát o poháry. V posledním kole už lépe ani hůře skončit nemůže. Celtic s devadesáti body na kontě vede o jedenadvacet před Jezdci z Rangers a tato porážka ho příliš trápit nemusí.

Svěřenci kouče Petera Houstona v celém zápase především dobře bránili s předvedli vskutku organizovaný výkon. Jedinou branku vsítil v polovině úvodního dějství Scott Robertson. Domácí po celý průběh zápasu zlobil především Gary Hooper, který se v úvodní desetiminutovce dostal hned do dvou slibných příležitostí. Ovšem jednou pálil vedle a podruhé si poradil gólman Dušan Perniš.

Neuběhlo ani dalších deset minut a domácí z ničeho nic udeřili. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Robertson a z šesti metrů nedal gólmanovi Fraseru Forsterovi žádnou šanci. Po půl hodině hry vystrašil Perniše svou střelou Cris Commons, ovšem mezi tři tyče nezamířil. O něco později se do míče opřel Hooper, jenže i jeho střela nebyla přesná. Celtic měl přeci jen balón častěji na kopačkách, stoprocentní šanci si ale nemohl vytvořit.

Ještě do poločas v nastavení po centru Commonse zahrozil Anthony Stokes, jenže na zadní tyči o pár centimetrů minul balón před prázdnou brankou. V druhém dějství často chodil do obrany soupeře střídající Watt, jenže k nějaké pořádné příležitosti se nedostal. V závěrečných deset minutách byl opět nebezpečný Hooper, jenže dnes nejlepšímu střelci SPL štěstí nepřálo a Dundee tak uhájilo těsné vítězství až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele