základní část, 22. kolo
02.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 1:2

Fotbalisté Aberdeenu dokázali překvapivě zvítězit na Tannadice a obrali sebevědomé Dundee o všechny tři korálky díky skvělému závěru zápasu. Hosté totiž až do poloviny druhého poločasu prohrávali, pak však dokázali vyrovnat a čtyři minuty před koncem rozhodli o své výhře. Tu pečetil svým druhým ligovým gólem Kári Árnason. Aberdeen se tak opět ve druhé polovině soutěže zlepšuje stejně jako v loňském roce.

A pokud to takhle půjde dál, ani letos by o záchranu bojovat neměl. V tuto chvíli se už dostal na hranici čtyřiadvaceti bodů a je devátý, o dva body za svým pondělním soupeřem. Přiblížil se tak horní polovině tabulky, Dundee totiž okupuje právě tu šestou, která obě polovičky SPL rozděluje. Dundee tak před vlastními fandy po delší době prohrálo se slabším protivníkem a bude mít hodně starostí, aby zopakovalo loňskou výbornou čtvrtou pozici.

Přitom do prvního zápasu nového roku vstoupilo výborně a už od 6. minuty vedlo. Ještě předtím hlavičkoval těsně vedle tyče Johnny Russell, následně se ale už měnilo skóre po velice špatném výkopu Jason Browna. Ten totiž poslal balón přímo na nohu Johna Rankina a po jeho přihrávce byla před Jonem Dalym už jen lahůdka. Následně zahrozil na druhé straně Rory Fallon, gólman domácích Dušan Perniš ale držel dobře.

Následně se dopustil druhé hrubky opět nervózní gólman Brown, tentokráte to ale dopadlo dobře. Na začátku druhého dějství střílel z přímého volného kopu mimo domácí Paul Dixon, od 65. minuty ale nastoupil na hřiště v dresu Dons Mohamed Chalali a ten svému týmu výrazně pomohl, hosté hráli jako vyměnění. V 67. minutě po pouhých dvou minutách strávených na hřišti tak Aberdeen zásluhou Chalaliho vyrovnal.

Po centru Roryho McArdleho lehce přizvedl hlavou balón Árnason a Chalali se trefil milimetrově. Hned na to Dundeee srovnalo hru. Šanci si však nevypracovalo. Scott Vernon pálil mimo, ovšem následně přehoupl misky vah na stranu hostů Árnason střelou z deseti metrů po třicetimetrovém pasu Richieho Ryana. V příštím kole se Dundee pokusí odčinit zaváhání na půdě Celticu, Aberdeen doma přivítá konkurenční Kilmarnock, který v případě úspěchu může přeskočit.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra Dundee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele