základní část, 16. kolo
26.11.2011 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Mirren FC 5:0

Fotbalisté Celticu si s nabuzeným soupeřem nebrali žádné servítky a tentokráte ho přehráli rozdílem třídy, v tuto chvíli se tak přiblížili na rozdíl čtyř bodů na vedoucí Jezdce z Rangers a před třetím Motherwellem si vytvořili už pětibodový náskok. Saints klesli na šesté místo za Hearts, nicméně do dalšího kola určitě zůstanou v horních patrech SPL. Ovšem duel v Celtic Parku se jim vůbec nepovedl.

Zelenobílí začínají nabírat druhý dech, což by měla být výstraha pro španělské Atlético v Evropské lize, se kterým se svěřenci kouče Neilla Lennona utkají ve středu. Domácí rozhodli o své výhře už po úvodních osmi minutách , kdy vedli 2:0. Hattrick navíc vsítil Gary Hooper a brankově se vyrovnal kolegovi Anthony Stokesovi s jedenácti brankami. Navíc v lize poskočil na druhé místo s devíti zásahy za Nikicu Jelavicče z Rangers.

O první branku se ovšem postaral už ve 4. minutě navrátilec v sestavě, řecký forvard Georgios Samaras. Po přihrávce Marca McAuslanda vypálil z hranice vápna a gólman Craig Samson neudržel balón v náručí, který proklouzl až za brankovou čáru. O čtyři minuty později přesně zavěsil Hooper, který po spolupráci Joe Ledleyho se Samarasem využil centru skrz vápno od Anthonyho Stokese a Hooper se ve vyložené příležitosti vskutku nemýlil.

Po poločase svěřenci kouče Neilla Lennona přidali třetí uklidňující branku, kdy po úniku Stokese na levé straně předvedl přesnou pravačku Hooper a vysloužil si za svůj pokus aplaus od diváků. A v 57 minutě dokončil hattrick, když v brejku dva na jednoho společně se Stokesem mířil nad gólmana Samsona - 4:0. Skóre zápasu uzavřel v 72 .minutě Dylan McGeouch, jenž přesně zakončil své naprosto neuvěřitelné sólo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvěle Celtic, náskok Rangers se zmenšuje každým kolem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele