základní část, 32. kolo
01.04.2012 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 2:0

Už jen kousíček zbývá po vítězství 2:0 nad St. Johnstonem fotbalistům Celticu k zisku ligového titulu. Z posledních šesti ligových zápasů mu k tomu stačí získat jen jeden jediný bod. O výhru se postaral Samaras, druhý gól si dal sám Millar. Hosté jsou po této porážce pátí jen kvůli horšímu skóre oproti Dundee.

Na Celtic Parku se nehrál nijak oslnivý fotbal. Je pravda, že o něco lepším týmem byli přece jenom domácí. Nejprve si v 6. minutě Samaras poradil s obráncem Mackayem, u bližší tyčky našel hlavu Stokese, kterého ovšem v pohodě vychytal gólman Mannus. Ve 23. minutě pálil z vápna Commons, zamířil však kousek vedle.

Diváci se tak na stadionu museli díky nehezkému fotbalu trochu jinak zabavit. A zhruba po dvaceti minutách hry byl slyšet bouřlivý aplaus kvůli bývalému hráčovi Stilijanu Petrovovi, kterého v minulých dnech postihla leukémie. V Celticu zkrátka na své miláčky nezapomínají. A Bulhar má od jeho fanoušků, zdá se, stále velkou podporu.

Do konce poločasu se toho příliš neodehrálo. Až minutu před koncem bylo před bránou Saints trochu rušno, Commonsův přímý volný kop se totiž dostal k Mulgrewovi, který se nejlépe zorientoval a mířil do branky, nicméně z brankové čáry míč vykopl do bezpečí Wright. Celtic přetavil mírný tlak z prvního dějství až po přestávce.

Přitom hosté mohli ihned po obrátce načít účet. Croft s Millarem dobře zapracovali na pravé straně, nakonec nacentroval Mackay na hlavu Sheridana, jenž minul bránu o centimetry. V 50. minutě se do vyložené střelecké příležitosti dostal po pasu Craiga útočník Sandaza, jenže ani on nenašel dobrou mušku.

V 66. minutě Celtic udeřil. Samaras si zpracoval přihrávku od Commonse a z dobré pozice se nemýlil. O pár minut později padla druhá branka utkání. Vlastence si na své konto připsal Millar, jenž si srazil do sítě centr Samarase. V 81. minutě mohl alespoň snížit Craig, jeho parádní ránu ale polapil gólman Forster.

Autor: Patrik Sandev / uk.eurosport.yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele