základní část, 5. kolo
21.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 0:1

Fotbalisty Celticu zřejmě vzala remíza z pohárového duelu se švýcarským Sionem a trápení v ofenzívě pokračovalo i teď. Frustrovaný domácí celek nedokázal najít recept na obranu outsidera ze St. Johnstone a před vlastními fandy vůbec poprvé v sezóně ztratil body, porážku od Saints vskutku čekal málokdo. Zelenobílí se proto v tabulce propadli na třetí místo za druhý Motherwell a prvními Rangers, kteří mají náskok jednoho bodu.

Naopak Saints si připsali velice překvapivou první výhru a vyhoupli se na deváté místo v tabulce, nyní je může toto vítězství nemotivovat k dalším skvělým výkonům. O jedinou branku zápasu se postaral přesně po hodině hry Dave Mackay. Domácí alespoň zachovali v blamáži svou čest profesionálů a neuchýlili se k žádným zbytečným a surovým faulům, v zápase totiž neobdrželi jedinou žlutou kartu.

St. Johnstone vyhrál proti Celticu poprvé od roku 1999 a po zápase si náležitě své pocty užíval. Celtic přitom začal velice dobře a hned ve 3. minutě měl velkou možnost jít do vedení. Gólman Peter Enckelman totiž lehce podrazil ve vápně Anthonyho Stokese a sudí odpískal proti hostům celkem přísnou penaltu. K té se postavil sebejistý Cris Commons, nicméně brankář Enckelman svou předchozí chybu napravil.

Dokázal totiž vystihnout směr střely doprava a svůj tým tak podržel. Zelenobílí tlačili v průběhu celého úvodního dějství, jenže na skvělého Enckelmana nevyzráli. Největší šanci neproměnil Commons. Jeho přímý volný kop se už už točil do branky, avšak Enckleman brilantně balón vyškrábl kolem tyčky. Také po přestávce byl Celtic aktivnější a vytvářel si jednu šanci za druhou, ale z branky se na druhé straně radovali nakonec Saints.

Vše začalo u Jodyho Morrise, který obešel Frasera Forstera. Poté vyslal pas na Mackaye a ten se trefil z voleje přesně k pravé tyči. Pomohla mu k tomu sice teč Joe Ledleyho, i to se ovšem počítá. Zelenobílí si vytvořili v závěrečné půlhodině obrovský tlak a spalovali jednu šanci za druhou, avšak nakonec obrana fotbalového trpaslíka odolala. V příštím kole může gigant napravit svou chybu v St.Mirrenu, St.Johnstone přivítá Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic FC 3 : 0 St. Johnstone FC

Reagovat
celticz

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele