základní část, 20. kolo
24.12.2011 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 2:1

Celtic doma dle očekávání porazil Kilmarnock 2:1 a vzhledem ke ztrátě Rangers už ztrácí na první místo pouze jediný bod. Následující Old Firm derby tedy slibuje velmi napínavou podívanou.

Hrdinou zápasu se stal dvougólový řecký útočník Georgios Samaras, ten se poprvé trefil na konci prvního poločasu. Celtic předvedl krásnou akci, při které centroval na malé vápno Cha Du-Ri a Georgios Samaras naprosto suveréně hlavou otevřel skóre utkání - 1:0. Do té doby hráli hosté velmi vyrovnanou partii a převaha Celticu nebyla tak značná, jak se očekávalo.

Osm minut po změně stran přišla další chvíle Samarase, na hranici pokutového území se elegantně zbavil protihráče, udělal si prostor ke střele a neomylně k tyči zvýšil na 2:0. Domácí měli i další šancena zvýšení, ale obrana Kilmarnocku v čele s brankáře Bellem už nekapitulovala.

Killies nakonec utkání zdramatizovali, tři minuty před koncem napřáhl ze střední vzdálenosti Racchi a Fraser Forster inkasoval - 2:1. Domácí se museli o výsledek obávat a o to více, když zmařil dobrý pokus Harkinse na vyrovnání Forster. Svěřenci Neila Lennona vítězství uhájili a vzhledem k porážce Rangers ztrácejí na čelo jediný bod.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele