základní část, 26. kolo
11.02.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Inverness Caledonian 1:0

Fotbalisté Celticu sice nepředvedli nijak úchvatný výkon a tentokráte soupeř živil naději na bodový zisk až do posledního okamžiku, ovšem nakonec prohrál 0:1. I tak ale hosté předvedli velice sympatický výkon a nemusí se za něj stydět, cesta do nejlepší šestky stále není ztracená. Zelenobílí si udrželi na čele SPL čtyřbodový náskok na Jezdce z Rangers a jejich šňůra vítězství v řadě za sebou se již protáhla na číslo čtrnáct.

Domácí se dostali do vedení už po čtvrthodině hry, kde svou sedmou branku v sezóně vsítil Joe Ledley. Nicméně zápas rozhodně neprobíhal v klidu, sudí totiž hned dvakrát vylučoval. Jedinou kartu Celticu vytáhl pro Daniela Majstoroviče, jenže ta měla po hodině hry hned barvu červenou. Od této chvíle se hosté snažili za každou cenu vyrovnat, jenže jejich naděje se zmenšily necelou čtvrthodinu před koncem po vyloučení Steva Williamse.

V první šanci zápasu byl domácí Victor Wanyama, ovšem jeho hlavičkový pokus šel těsně nad branku gólmana Ryana Essona. Na druhé straně se v náznaku šance objevil Nick Ross, avšak v 16. minutě padl jediný gól zápasu. Scott Brown uvolnil svým pasem Jamese Forresta, který z křídla nacentroval balón přímo na volného Ledleyho a jemu už stačilo pouze dorazit balón do poloprázdné branky.

O něco později mohl navýšit skóre Charlie Mulgrew z přímého volného kopu. Jeho pokus mířil na vzdálenější tyč, avšak gólman Esson předvedl brilantní zákrok a vyrazil míč na roh. Přesně v 60. minutě šel Majstorovič do sprch po kontroverzním faulu na obránce Johnyho Hayese. A ihned na to Inverness ožilo. Z úhlu pálil jen do boční sítě Gnakpa, o něco později netrefil branku z dobré pozice Williams.

V 77. minutě fauloval Williams ostře Georgiose Samarase a po druhé žluté kartě šel také do sprch, ambice hostů tak hodně klesly. Celtic až do konce duelu kontroloval průběh a protivníka do ničeho nepustil, po divokém duelu ale zůstávají všechny body podle očekávání v Celtic Parku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele