základní část, 13. kolo
29.10.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 0:0

Fotbalisté Celticu se bohužel nenacházejí stále ve své kůži a i když v minulém kole dokázali Aberdeen porazit, tak se jim to v tom následujícím nepovedlo. Přitom svěřenci kouče Neila Lennona si poradili s Hibs v národním poháru tento týden, když na Easter Road zvítězili poměrem 4:1. Z SPL snad ale mají nějaký komplex a jejich ztráta na vedoucí Jezdce se už zvýšila na hrozivých dvanáct bodů, i když Celtic má stále zápas k dobru.

Hibs se tak dostali na devátou pozici se ziskem třinácti bodů a tento nerozhodný zápas jim může pomoci ke zlepšeným výkonům. První šanci zápasu si vytvořili hosté, ovšem hlavičku Leigha Griffithse schoval do náručí brankář Fraser Forster. O něco později na druhé straně tvrdě pálil Anthony Stokes, nicméně brankář Graham Stack napodruhé balón zkrotil. Gólman Hibernian sebral stejnému hráči balón z nohy na poslední chvíli o malý moment později.

Největší šanci úvodního dějství spálil Gary Hooper. Jemu nádhernou přihrávku poslal Stokes, jenže osamocený Hooper v tváří tvář Stackovi zaváhal a minul branku. Do konce poločasu ještě nebezpečně pálil Jamie Forrest, jehož ránu ale Stack pěkně vyrazil kolem tyčky. Po přestávce domácí ještě zvýšili tlak, avšak stejně jako v úvodu prvního poločasu zahrozili poprvé Hibs a byli brance vskutku blízko.

Po centru Dannyho Galbraitha poslal do vápna následný centr Griffiths a překvapený Forster měl co dělat, aby míč odvrátil alespoň do horní síťky své svatyně. Od této chvíle ses pustila velká ofenzivní smršť domácího celku a ten si vytvářel jednu šanci za druhou. Tu největší spálil Forrest ranou do břevna, hostující celek ale zuby nehty ubránil svou branku a domu si proto odváží z Celtic Parku cenný bod.

A pokud svěřenci Neila Lennona chtějí ještě myslet na boj o titul, musejí výrazně přidat a hlavně vyrovnat své výkony. Pokud se jim to totiž nepovede, tak mohou mít problémy i s bojem o druhou pozici. Motherwell totiž vyhrál a vybudoval si zpět svůj tříbodový náskok.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele