základní část, 30. kolo
22.02.2012 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dunfermline Athletic 2:0

Celtic potvrdil roli obrovského favorita a poslední Dunfermline porazil v poklidu 2:0. Zelenobílí tak znovu zvýšili náskok na čele tabulky a to už na ohromných dvacet bodů! Zdá se tak, že je o skotském šampionovi rozhodnuto dávno předem.

Domácí převzali otěže zápasu hned od úvodního hvizdu, na hřišti tak dominoval jediný tým - Celtic. Nebýt hostujícího brankáře Smithe, inkasoval by Dunfermline velmi záhy. Smith si poradil se střelou Cha Du-Riho i Hoopera o pět minut později. Tlak Celtiku vyústil v první branku ve 33. minutě, Sung-Yeung Ki našel přihrávkou Charlieho Mulgrewa, a ten parádní ranou do šibenice překonal Smithe - 1:0 pro Celtic Glasgow.

Brankář Dunfermline byl ostřelován ze všech stran, hned několikrát vychytal aktivního Commonse. Ve 42. minutě Izaguirre vyslal Ledleyho, který však v pokutovém území špatně trefil míč, čímž zhatil celou šanci. Dunfermline si v prvním poločase nic nevypracoval a zcela po zásluze prohrával 1:0.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Celtic nadále jasně dominoval zápasu a bylo jen smůlou, že nevedl větším rozdílem. Dunfermline vzdoroval druhé brance až do 75. minuty, pak povolil. James Forrest na malém vápně uklidil míč k tyči a Smith kapituloval podruhé - 2:0 pro Celtic Glasgow. Byla to rozhodující branka celého utkání, neboť do této doby mohlo Dunfermline ještě vyrovnat. Druhá branka však hostům definitivně zlomila vaz! Celtic neměl potřebu se hnát zbytečně kupředu a Dunfermline nemělo síly ani patřičnou kvalitu na jakkoliv ofenzivní zvrat. Domácí zvítězili 2:0 a na čele soutěže již mají dvacetibodový náskok!

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to bude jedna velká párty. A to myslím naprosto vážně. Fanoušci vyrážejí na zápas s narozeninovými čapkami a bude se dlouho do noci oslavovat smrt rangers. Jelly and Ice-cream when rangers die!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápas byl jednoznačně pro Celtic. Škoda že někteří hráči nemají formu jinak by to byl jasný debakl! tolik šancí a střel na bránu soupeře ....

Reagovat
smazaný uživatel

Charlie Mulgrew neuvěřitelná střelecká fazona poslední dobou. Jeden krásný gól za druhým.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele