základní část, 2. kolo
23.11.2011 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Dunfermline Athletic 2:1

Dohrávka druhého kola skotské ligy sice tentokráte zůstala v konkurenci Ligy mistrů trochu v ústraní, ovšem opět se v ní rýsuje zajímavý boj o titul. Zelenobílí totiž v domácím prostředí uspěli díky skvělému začátku zápasu a přiblížili se vedoucím Jezdcům z Rangers na rozdíl sedmi bodů. Po vzájemném utkání obou gigantů se tak ještě může situace na čele velice zdramatizovat. Naopak Dunfermline je stále desátý.

Nováček soutěže má náskok pouhého jednoho bodu na duo Aberdeen - Inverness a musí nutně sbírat korálky. Zápas v Celtic Parku sice zdramatizovat dokázal, ovšem bylo příliš pozdě. Jeho trefa totiž přišla až čtyři minuty před závěrečným hvizdem a na vyrovnání tak bylo opravdu velice málo času. Celtic se osamostatnil na druhé pozici o tři body před Motherwellem a určitě mu bude chtít co nejdříve uniknout.

Domácí se dostali do vedení už v 6. minutě hry, kdy svůj osmý ligový gól vsítil Gary Hooper. Na levé straně si totiž dlouho hrál s balónem záložník nováčka Paul Willis, až o něj přišel. Hooper pak prosvištěl mezi obránci a osamocen proti Paulu Gallacherovi uspěl, poslal balón po zemi kolem něho. A ještě před čtvrthodinou hry to bylo o dvě trefy. Tentokráte sedmý gól v sezóně vsítil James Forrest, je tak třetím nejlepším střelcem domácího výběru.

Využil totiž krásné přihrávky Hoopera a z osmi metrů nemohl minout. Celtic byl lepší téměř v celém zápase, zásoboval gólmana Gallachera jednou střelou za druhou. V poslední desetiminutovce se ale hosté zlepšili a dočkali se zasloužené odměny. V 86. minutě založil celou akci David Graham a uvolnil za hranicí vápna Andyho Barrowmana, který se trefil přímo do horního rohu branky Frasera Forstera.

V příštím kole se Celtic pokusí navázat na povedené výsledky z minulé doby doma v utkání se St. Mirrenem, Dunfermline v přímém souboji o záchranu přivítá konkurenční Aberdeen a tento duel může hodně ovlivnit formu i morálku obou výběrů.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic FC 3 : 0 Dunfermline Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic FC 3 : 0 Dunfermline Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

nene, bude to 4-5:0, dotoho celtic!!

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele