základní část, 4. kolo
13.08.2011 16:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 5:1

Fotbalisté Celticu zvládli také své třetí utkání v SPL a poprvé na vlastním hřišti ukázali svou sílu. V tuto chvíli to vypadá, že kráčejí směle za titulem, nicméně do konce sezóny chybí ještě mnoho kol. Domácím fanouškům se sobotní vystoupení muselo líbit, jejich miláčci totiž deklasovali Dundee United poměrem 5:1 a v tuto chvíli se dostali na druhé místo tabulky za Motherwell. Ten má sice o bod více, ale také na druhou stranu duel navíc.

Nicméně hosté odolávali po necelé hodině hry, v závěrečné půlhodině se však sesypali, a proto nyní klesli v tabulce s pěti body na kontě na šesté místo. Domácí předvedli velice týmový výkon a jako celek hráli vskutku skvěle po celou dobu hry. Každou z pěti branek totiž vsítil zcela jiný hráč, což není při takovém výsledku příliš časté. Domácí se dostali do vedení už ve 4. minutě, ovšem hosté po půl hodině hry vyrovnali. Pak už to ale byl pouze koncert Celticu.

Úvodní trefu vsítil tradiční střelec zelenobílých Anthony Stokes, který tak zaznamenal svou třetí trefu v sezóně a prozatím se tak dostal do čela tabulky střelců společně s Andy Kirkem z Dunfermlinu. Akci začal Kris Commons, jehož střelu vyrazil gólman Dušan Perniš na rohový kop. Nicméně šťastná volba to nebyla, po něm si totiž naskočil hlavou na balón právě Stokes a umístěnou hlavičkou otevřel stav zápasu.

Hosté se vrátili do hry v 31. minutě, kdy se sražená střela Garryho Kennetha ocitla u Johnnyho Russella a ten bez větších potíží zamířil přesně na zadní tyč. Jenže o dvě minuty později strhl vedení na stranu domácích Gary Hooper, jenž využil špatného odkopu brankáře Perniše a po nastřeleném břevně uklidil bez potíží hlavou. Po přestávce se hrál necelou čtvrthodinu vyrovnaný souboj, pak chytl střeleckou slinu Celtic.

Třetí trefu přidal v 58. minutě Ki Sung-Yeung. Po rychlém protiútoku dostal přihrávku za hranici vápna od Commonse a trefil se vskutku naprosto fantasticky, balón s milimetrovou přesností zapadl za Perniše. V 77. minutě zvyšoval Joe Ledley, který dokázal využít zpětné přihrávky Maloneyho - 4:1. V první minutě nastavení ještě upravoval na konečných 5:1 střídající James Forrest, čímž potvrdil skvělý výkon favorita.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic FC 2 : 0 Dundee United

Reagovat
smazaný uživatel

Od dob Hartsona,Suttona,Petrova nebo McGeadyho už to není ten starý dobrý Celtic,nicméně jim věřím a přeji titul tento rok. Proti Dundee 3:0

Reagovat
Afnak

Letos nebo nikdy myslim ze lennon to ma dopbre poskladany sestava se mu nezmenila a vloni vyhrali Rangers jen kvuli tomu ze na lavicce byl pan Smith....Ally je sice dobre zivenej ale do trenerstvi teprv pronika a hlavne ten novy majitel Rangers uz od pohledu je to pekny laco..................CELTIC FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi taky na Larssona

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý výkon

Reagovat
Afnak

ja to rikam ze hrajou dobre da se na to koukat ::thumbsup

Reagovat
smazaný uživatel

Čau chci se zeptat má Celtic oficialní fan-club všude jsem koukal ale našel jsem jen samý Anglány. tak když tak napište. DÍK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele