základní část, 15. kolo
19.11.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Motherwell FC 1:2

Motherwell zvládl mírnou úlohu favorita a v letošním ročníku dokazuje, že to s útokem na evropské poháry a možná ještě výše myslí smrtelně vážně. Na Pittodrie Stadium sice neměl jednoduchou úlohu po smolné porážce s Celticem, nakonec však vybojoval cenné tři body a s devětadvaceti korálky zůstává na třetím místě o skóre za Celticem a o devět bodů před St. Johnstone se St. Mirrenem. To Aberdeen je na tom přeci jen hůře.

Nyní klesl až na jedenácté místo SPL s dvanácti body na kontě a od sestupové pozice ho dělí pouze skóre, ovšem Dons narazili v minulých třech utkáních na tři nejsilnější celky ligy a prohráli vždy jen o branku. Nyní prohrávali už od 6. minuty, nicméně domácí okamžitě odpověděli za další čtyři minuty. Rozdílovou trefu diváci viděli krátce po přestávce a na to svěřenci kouče Craiga Browna už odpověď nenašli.

Hosté se dostali do vedení hned z první vážnější šance zápasu. Po přímém volném kopu dokázal Tom Hateley uvolnit křížnou nahrávkou Michaela Higdona a ten se v těchto situacích nemýlí. Hosté se od této chvíle lehce stáhli do defenzívy a hned v 10. minutě za to byli potrestáni. Po centru z levé strany od Roba Milsona si ve vápně nejvýše vyskočil Scott Vernon a hlavou pokořil bezmocného gólmana Darrena Randolpha.

Do konce úvodního dějství byli mírně lepší domácí. Střela Chrise Clarka z dobrých dvaadvaceti metrů šla nad, po přímém volném kopu Frasera Fyvieho nedokázal přesně usměrnit svou hlavičku Vernon. Jenže po přestávce naopak ožili hosté a v 53. minutě přetavili svůj mírný tlak v rozhodující trefu. Omar Daley nastoupil v dresu hostů poprvé a radoval se hned na úvod z nováčkovské trefy.

Obešel obránce Jamie Murphyho a trefil přímo dolní roh Gonzalezovy branky. Hosté v dalším průběhu kontrolovali hru a měli i více šancí. Dons se vzpamatovali až v samém závěru, jenže bylo příliš pozdě.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele