základní část, 31. kolo
24.03.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian 0:1

Fotbalisté Aberdeenu překvapivě prohráli v domácím prostředí s konkurenčním Inverness a definitivně přišli o účast v nejlepší šestce, navíc se jim sedmý Kilmarnock značně vzdálil a Inverness společně se St. Mirrenem dotáhlo. Dons ale i tak zůstávají na osmém místě a o účast v SPL se prozatím bát nemusejí. Caledonian naopak konečně po delší době vyhrálo, dostalo se přes třicet bodů a na desáté příčce disponuje jedenácti body na poslední místo.

Hosté se dostali velice brzy do vedení a už po deseti minutách padla jediná branka utkání. Hosté si velmi zkomplikovali situaci ve druhé půli po vyloučení Joshe Meekingse, který dostal dvě žluté karty během pěti minut, ale i přes půlhodiny v oslabení dokázali nakonec těsné vedení udržet. Hosté naprosto dominovali v úvodním poločase, v tom druhém v početní nevýhodě hráli vyrovnanou partii a v některých pasážích byli dokonce lepší.

Domácí se dostali do první šance zápasu, ale střela Gavina Radno šla hodně mimo. Hosté naopak v 10. minutě mířili přesně. Po střele Billyho McKaye vyrazil gólman Jason Brown pouze na hlavu Gregoryho Tadeho, jeho pokus sice ještě zastavil brilantně na brankové čáře, jenže opět jen vyrazil před sebe a to už byla pro Tadeho lahůdka. Do poločasu mohl z dvanácti metrů srovnat Arnason, jenže poslal střelu mimo tři tyče.

Ihned po pauze byli aktivnější Caledonian, jenže střela Shinnieho byla nepřesná a pak vznikly komplikace pro Thistle. Meekings totiž v 58. minutě podruhé fauloval Scotta Vernona a musel předčasně do sprch. Aberdeenu to ale nebylo nic platné, naopak ihned po incidentu mohl navýšit skóre Tade, branku o kousek minul. I v deseti se hrálo velice vyrovnaně a více šancí měli paradoxně hosté, stav zápasu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele