základní část, 5. kolo
20.08.2011 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian 2:1

Do nové sezóny nevstupují fotbalisté Inverness tou správnou nohou. Po porážce 1:2 v Aberdeenu, kde ovšem hlavně ve druhé půlce nehráli vůbec špatný fotbal, se krčí s jedním bodem na posledním místě tabulky. Domácí o své výhře rozhodli právě v prvním poločase, na trefy Milsoma s Vernonem dokázal odpovědět jen hostující Foran.

Hosté měli obrovskou nevýhodu v početné marodce. Kouč Terry Butcher neměl k dispozici hned sedm zraněných hráčů a ani nová posila z Wiganu - španělský obránce Roman Golobart - čtvrté porážce v sezóně nezabránil. Defenzíva Caledonian byla pod tlakem už od úvodních minut, Vernon po centru Árnasona jen o kousek nedosáhl na míč hlavou ze stoprocentní gólovky.

Po dvanácti minutách hry se už ovšem síť přece jenom třepotala. Magennis si hravě poradil s dvěma rozhozenými obránci soupeře, svou přihrávkou pak našel Milsoma, který uklidil svou střelu za záda gólmana Essona. Vernon poté ve 27. minutě potrestat další chybu Golobarta a na Essona následně v pohodě vyzrál, takže Aberdeen v tu chvíli vedl již o dva góly.

Inverness si vytvořilo vůbec svou první vážnější šanci až po šestatřiceti minutách. Hayes se dokonce mohl radovat ze vstřelené branky, sudí Crawford však už těsně předtím odpískal předchozí porušení pravidel. Do poločasu mohl ještě skórovat Milsom z přímého kopu, a ačkoli se jeho střela vyhnula všem, do svatyně nakonec nezamířila.

Hosté vstoupili do druhé lépe o hodně lépe než do té první, Foran se dokonce řítil sám na brankáře Gonzáleze, jenže muž v rukavicích byl v tomto souboji úspěšnější. Inverness nakonec snížilo z takové pološance ze 79. minuty, Mawéné totiž minul hlavou centr, a proto ho mohl Foran v klidu doklepnout za brankovou čáru.

Dons se o své tři body ve zbývajícím čase museli opravdu hodně bát. Nebýt zpackané první pětačtyřicetiminutovky, možná že by i hosté nějaký ten bod z tohoto zápasu brali. V závěru svého soka dost zatlačili, aktivního Forana nejprve dokázal vychytat González a střídající Tade hlavou pálil z dobré pozice jen doprostřed, bohužel to na lepší výsledek již nestačilo.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele