o udržení, 36. kolo
02.05.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 1:2

Fotbalisté Hibernianu získali důležité tři body v boji o záchranu a odvrátili tak hrozbu, že se po tomto kole na ně dotáhne poslední Dunfermline. Hibs nyní mají na kontě třicet bodů a disponují pětibodovým náskokem na Dunfermline, k záchraně jim tak chybí už pouze krůček. V příštím kole přivítají na vlastním stánku právě Dunfermline a stačí jim bod, ani prohra by je ale nedostala do neřešitelné situace.

Nyní po dobrém výkonu zvítězili na Pittodrie Stadium v poměru 2:1 a svou výhru si opravdu zasloužili. Naopak Dons v tabulce klesli na deváté místo o tři body za St.Mirren a na sedmé Killie stále ztrácejí čtyři body. Hosté měli skvělý start do zápasu a během čtvrthodiny se dostali do dvoubrankového vedení, domácí těsně po pauze už jen snížili a na vyrovnávací trefu se nezmohli. Navíc si první branku dali sami.

V 7. minutě totiž odcentroval z pravé strany Leigh Griffiths a Mark Reynolds ve snaze odvrátit balón ho ve skluzu dopravil přímo k tyči, gólman Jamie Langfield byl naprosto bez šance. Domácím dělali problémy hlavně pasy Griffithse, který se v 17. minutě postavil k rohovému kopu a na zadní tyči našel zcela volného Seana O'Hanlona, který hlavičkou překonal Langfielde, i když ten si ještě na balón stačil sáhnout.

Hosté se potom zatáhli do defenzívy a soupeře do ničeho nepustili. Až do konce první půle hrozili Kari Arnason a Paul Hanlon, jenže gólman Mark Brown nemusel zasahovat. Dons se dočkali osm minut po přestávce, když po centru do vápna vypálil z šesti metrů z voleje Scott Vernon a na jeho tvrdou ránu Brown nedosáhl.

Gólman hostů měl poté práce až nad hlavu, nejprve konečky prstů vytěsnil nad branku střelu Arnasona, dobře zasáhl i proti střele Vernona. V nastaveném čase ještě mířili těsně nad branku Josh Magennis s Davidem Wotherspoonem, skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele