základní část, 10. kolo
30.09.2011 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Dunfermline Athletic 4:0

Aberdeen se snad konečně probudil a opět ukazuje, že přeci jen umí chytnout druhý dech. Jeho problémem je, že vždy se mu nějaké utkání povede a je schopný zvítězit o tři nebo čtyři branky, nicméně v mnoha zápasech se trápí a z krize se většinou nedostane, proto často prohrává o jednu branku. Nyní ovšem Dons zaznamenali svou druhou výhru v sezóně a v tabulce se dostali právě na devátou pozici s devíti body o skóre před Dunfermline.

Definitivně je tak nadšení nováčka z úvodních skvělých výsledků pryč a nyní musí opět tvrdě bojovat o záchranu. Na St. Mirren má sice náskok čtyř bodů, ovšem po devíti odehraných kolech na jedenácté pozici klidný být rozhodně nemohou. Domácí dominovali od samého začátku a rychle se dostali do vedení, po poločase šli do kabin s uklidňujícím tříbrankovým vedením. A po přestávce přidal ještě jednu trefu.

V 6. minutě zaznamenal úvodní trefu Scott Vernon, který v duelu vsítil dokonce hattrick a rozhodně byl nejlepším mužem na hřišti. Nejprve hned v úvodní vážnější akci zápasu se po překrásném pasu kapitána domácích Rickyho Foerstera trefil za záda gólmana Paula Gallachera asi ze čtyř metrů. O necelých třicet minut později přidal svou druhou branku, když po dalším perfektním pasu opět od Fostera zakončoval přesně hlavou.

Gólman Gallacher si tentokráte sice na balón sáhnul, nicméně ten se i tak nakonec dokutálel do sítě. Třetí trefu Aberdeen přidal přesně v poslední minutě úvodního dějství. Po ose Foster - Milsom se dostal balón k Vernonovi, který byl tentokráte v pozici nahrávače a předložil lahůdku gólmanovi Fraseru Forsterovi, který s přehledem ze šestnácti metrů pokořil Gallachera potřetí.

Hattrick zkompletoval Vernon deset minut před závěrečným hvizdem a dokonal tak své krásné veledílo, po střele Chalaliho neměl s dorážkou sebemenší problém. V ocítím kole se pokusí Dons navázat na dobrý výsledek doma proti Dundee United, Dunfermline přivítá silné Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele