základní část, 33. kolo
07.04.2012 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 3:1

Fotbalisté Aberdeenu se v posledním kole základní části postarali o překvapení a dokázali na vlastním stánku Pittodrie zdolat rozjeté Dundee United. Zkomplikovali mu tak cestu do pohárové Evropy a sami se navíc dostali na osmé místo tabulky. Se ziskem 36 bodů si definitivně zajistili záchranu v SPL a navíc se přiblížili sedmému Kilmarnocku na rozdíl jednoho bodu. O jeden korálek právě přeskočili devátý St. Mirren. To Dundee naopak kleslo na páté místo.

St. Johnstone též zaváhalo a pouze remizovalo 0:0 s Inverness, ovšem dostalo se na čtvrté místo o bod před Dundee. To navíc ztrácí na třetí Motherwell pět kol před koncem stále pět bodů a má o jeden odehraný duel více a pokud Motherwell v nedělní dohrávce porazí Hibernian, tak se osmibodové manko bude už hodně těžko smazávat. Po úvodní půlhodině byl stav nerozhodný 1.1, ale pak Dons poslal do vedení Chris Clark v polovině druhé půle a za deset minut ho doplnil Ryan Jack.

Aberdeen šel do vedení již ve 12. minutě, když Darren Mackie prošel po krásné kolmici až před gólmana Dušna Perniše a krásně ho přehodil. Jenže ve 29. minutě bylo srovnáno, Jon Daly se totiž po sražené nahrávce opřel do balónu z hranice vápna a zamířil přímo k tyči, vsítil tak už svou jedenadvacátou trefu v sezóně. Poté se hrálo vyrovnaně a Dundee mělo převahu, v 68. minutě však vrátil Dons vedení Clark povedenou tečí po sražené střele.

A nakonec v 72. minutě upravil na konečných 3.1 pro Aberdeen Jack, který si naběhl na centr a u bližší tyče hlavou pohodlně skóroval. "Jsem potěšen výkonem i bojovností a hráči ukázali, že se ještě chtějí poprat o konečné umístění. Povedla se nám hlavně první dvacetiminutovka a pak i ta závěrečná," řekl trenér Dons Craig Brown.

"Zbytečně se faulovalo a hráči měli mezi senou incidenty. Bohužel individuální výkony rozhodli dnešní utkání. Jsem zklamaný z výkonu hráčů, ani Dušan Perniš nepředvedl dobrý výkon a svou chybu nabídl soupeři klíčovou branku," nebyl naopak spokojený kouč Dundee Peter Houston.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele