základní část, 11. kolo
15.10.2011 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 3:1

Fotbalisté Aberdeenu dokázali navázat na svůj nedávný úspěch s Dunfermlinem a podruhé za sebou zvítězili na Pittodrie Stadium, jejich skóre ve dvou zápasech se vyšplhalo na 7:1 v jejich prospěch a možná se tak blýská na lepší časy. Dons se tak oddálili sestupové zóně a poskočili na sedmé místo tabulky s dvanácti body, boj o pohárovou Evropu proto začíná rýsovat do reálných obrazců.

Naopak United podruhé za sebou prohráli s vážným konkurentem a v tabulce se ziskem deseti bodů po deseti kolech okupují až deváté místo, což rozhodně nebylo v plánu sebevědomého klubu. Domácí nasadili ostré tempo hned od úvodního výkopu a po čtvrthodině hry se dostali do vedení, následně po přestávce během další čtvrthodiny přidali dvě trefy a o výsledku bylo rozhodnuto. Dundee dokázalo snížit pouze deset minut před koncem utkání.

Nicméně rozhodně se nehrálo v nijak vyhrocené atmosféře, sudí musel vytáhnout z kapsičky žlutou kartu pouze třikrát za celé utkání. Do první šance zápasu se ale dostali hosté, když v 5. minutě ránu Johnyho Russella dokázal v náručí zkrotit gólman Dons David Gonzalez. O necelých deset minut později se na druhé straně urodila první branka. Po rohovém kopu Fraser Fyvieho hlavičkoval do gólmana Dušana Perniše Rory Fallon, dorážející Kari Arnason ovšem dopravil balón do horní síťky - 1:0.

V dalším průběhu domácí tlačili a vytvořili si dvě slibné šance, Dundee zahrozilo až v závěrečné pětiminutovce zásluhou Swansona. Šest minut po přestávce domácí zvýšili svůj náskok. Po vysokém přímém volném kopu Rickyho Fostera se ve vápně ocitl sám před prázdnou brankou francouzský špílmachr Youl Mawene a s přehledem z pěti metrů hlavou zakončil. Po hodině hry zajistil definitivní pojistku Andrew Considine.

Po přihrávce Maweneho pálil Foster, jeho ránu dokázala obrana odvrátit pouze ke Consodinemu a ten svou dorážku poslal přímo do levého horního rohu Pernišovy branky - 3:0. Poté se zápas spíše dohrával, i když v 79. minutě svitla hostům jiskřička naděje. Po skvělém úniku střídajícího Stuarta Armstronga doklepl balón do sítě Lauri Dalla Valle, avšak pro hosty bylo příliš pozdě a svěřenci kouče Craiga Browna vybojovali zasloužený bod.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele