základní část, 17. kolo
11.12.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - St. Johnstone FC 1:2

St. Johnstone zvládlo zápas na půdě druhých Saints z Mirrenu a opět se oddálilo bojům o záchranu. Nyní se totiž hosté vyhoupli se ziskem osmnácti bodů na osmou příčku a na poslední místo má loňský nováček náskok osmi bodů. Duel v St. Mirren Parku ale rozhodně nijak jednoduchý nebyl, hosté zvítězili díky šťastné trefě Liama Craiga v nataveném čase. St. Mirren se nachází na desáté pozici s třinácti body, tato ztráta ho může velmi mrzet.

Od začátku vše nasvědčovalo tomu, že utkání bude nakonec mít remízovou podobu. Po nezáživném prvním poločase začaly branky padat až v tom druhém, avšak po jedné na každé straně. Když už se zdálo, že oba výběry budou s bodem přeci jen spokojeny, tak se z ničeho nic vynořil Craig a bojovnému domácímu celku zasadil velmi krutou ránu. Hosté šli do vedení v 53. minutě, avšak St. Mirren se vrátil do hry o všechny body gólem po hodině hry.

V úvodním dějství si na překrásné akce museli diváci nechat zajít chuť. Slabou hlavičku domácího Michaela Higdona ukryl ve svém náručí gólman Peter Enckelman, na druhé straně pálil těsně vedle útočník Peter MacDonald. Domácí ale měli přeci jen mírně navrch, po rohovém kopu Paula McGowana dokázal zablokovat ránu z blízkosti od Higdona pozdější střelec vítězné trefy Craig.

Hosté se oklepali v závěru úvodního poločasu a pokračovali ve zlepšeném výkonu také v druhé půli, nakonec se dočkali vedoucí branky. Po skvělém úniku a následném pasu Dave Mackaye hlavičkoval přesně Sam Parkin - 0:1. St. Mirren už ale několikrát ukázal, že inkasovaná trefa je pro něj důvod ke zlepšení a ani ne za deset minut bylo srovnáno. Z přímého volného kopu zakroutil fantasticky balón přes zeď Higdon přímo do horního rohu.

S blížícím se koncem měli mírnou převahu domácí Saints a gólman Enckelman musel předvést několik dobrých zákroků. Nakonec se ale smálo St. Johnstone. Po rychlém brejku našel Collin Samuel svou přihrávkou Craiga a ten nemohl minout. St. Mirren si pokusí napravit reputaci v příštím kole na Ibrox Parku proti Rangers, St. Johnstone přivítá v domácím prostředí Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele