základní část, 3. kolo
29.08.2010 15:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian FC 1:0

Díky brance Craiga Dargo z osmapadesáté minuty se mohou fotbalisté St. Mirrenu radovat z letošního prvního vítězství v nejvyšší skotské soutěži. Na svém stadionu porazili Hibernian 1:0.

Byli to hosté z Hibernianu, kdo převzal od prvních minut iniciativu tohoto utkání. Dvakrát se pokusil branku domácích ohrozit z přímých kopů Derek Riordan, ale jeho pokusům chyběla výrazně přesnost. Poté ještě tento útočník skvěle nacentroval na hlavu Bamby, ale také jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

Domácí poprvé zahrozili po čtvrt hodince hry, kdy se po rychlé kombinaci dostal ke střele Marc McAusland, jehož projektil nezpůsobil Marku Brownu žádné velké potíže. To byla však jediná střela St. Mirrenu, která by stála za zmínku. Více vzrušení se odehrávalo spíše na straně druhé a ve většině akcí měl vždy prsty Derek Riordan. Nejdříve nabil na volej Edwinu de Graafovi, který jen provětral rukavice Gallacherovi a poté si po krásném sólu sám připsal další střelecký pokus, který jen těsně minul levou tyč branky St. Mirrenu.

Také do druhého poločasu vstoupil aktivněji Hibernian, své štěstí opět pokoušela dvojice de Graaf-Riordan. V 58. minutě přišel klíčový moment celého utkání. Obránce Bamba zbytečně fauloval Wardlawa a St. Mirren zahrával přímý kop. Bradyho centr se přes McGregora dostal až k Dargovi a ten přesně zakončil k radosti fanoušků na stadionu - 1:0.

Pro Hibs to byl velký šok, jelikož v celém utkání domácí St. Mirren prakticky k ničemu nepustili. Hostům tak chvilku trvalo, než se dostali do svého tempa. Liam Miller se pokusil pozvednout prapor svého mužstva, ale ve velice dobré střelecké pozici selhal. Ke konci Hibernian svého soupeře ještě zatlačil, ale do ohrožení branky Gallachera se už nedostal.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele