základní část, 20. kolo
29.12.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Heart of Midlothian 0:2

Hearts se vrátili na vítěznou sérii, hlavně díky dalšímu skvělému výkonu Davida Templetona porazili St. Mirren na jeho hřišti 2:0. Domácí byli po většinu zápasu nebezpečnější, ovšem krátce po hodině hry dostal Hearts do vedení Templeton a vítězství hostí osm minut před koncem zápasu ještě podtrhl z penalty Kevin Kyle.

Do brány Hearts nastoupil v tomto zápase místo Mariána Kella náhradník Jamie MacDonald a už v úvodu hry byl pod tlakem. McGowan dostal přihrávku Higdona, ale v zakončení si neporadil a bránu v zajímavé příležitosti netrefil. Sám Higdon měl šanci o chvíli později, když jeho volný kop zastavila obranná zeď a napodruhé mířil těsně mimo bránu. Jinak měli po většinu hry míč na kopačkách hosté, dostat se k ohrožení Gallachera se jím však dlouho nedařilo.

Po centru Palazuelose si míč hrudí zpracoval Kyle, ale jeho pokus byl tečován Creggem mimo. Už po dvaceti minutách museli domácí střídat, zraněného McGowana nahradil Dargo. To však nezabránilo St. Mirrenu k dalším ofenzivním výpadům. Higdon poslal do velké šance svojí hlavičkou Thomsona, ten však trefil pouze nohy gólmana Hearts. Na druhé straně vyslal ojedinělou, ale také velmi nepřesnou střelu Elliot.

St. Mirren byl i nadále nebezpečnější, McGregorova hlavička přistála u Darga, ten však bránu přestřelil. V 63. minutě přišel nečekaný gól Templetona, který prošel přes obranu St. Mirrenu a přesnou střelou poslal Hearts do vedení. Elliot mohl zdvojnásobit vedení Hearts, Gallacher však míč zasáhl nohami. St. Mirren se snažil o vyrovnání, místo toho však přišel protiútok Templetona a faul Pottera. Vyloučený domácí obránce už ani neviděl Kyleův gól z penalty na konečných 2:0 pro Hearts.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele